Rokas Galvonas – Įrodyti sau ir kitiems

Rokas Galvonas / Ramūno Krikštaponio ir Lalezer Varbliauskienės nuotrauka
Rokas Galvonas / Ramūno Krikštaponio ir Lalezer Varbliauskienės nuotrauka
REMIGIJA PAULIKAITĖ
Šaltinis: Žmonės
A
A

„Tikiuosi, kad aš – vis dar jauniausias šalyje virtuvės šefas“, – kvatoja prie šio titulo jau seniai pripratęs aštuonis restoranus valdančios ir maisto tiekimo paslaugas šventėms siūlančios „Roko virtuvės“ įkūrėjas Rokas GALVONAS (22).

Jau keleri metai Roko veikla daugiau sukasi ne virtuvėje, o kuriant ir prižiūrint verslą, bet kai pavasarį Palangoje išsinuomojo legendinę vilą „Auska“, teko grįžti ir prie puodų, nes trūko galinčių šeimininkauti žmonių. „Kartu su „Auska“ atsirado dar daugiau įsipareigojimų. Gyvenimas tapo keistas ir įdomus, nors paprastas niekada ir nebuvo, – juokiasi. – Džiaugiuosi, kad jaunystė nesustabdė ir išdrįsau vilą išsinuomoti. Neslėpsiu, priimti šį sprendimą buvo sudėtinga, nes tai – beprotiška atsakomybė. Rizikavau suprasdamas, kad galiu viską prarasti, kad gali tekti verslą kurti iš naujo. Tačiau ši vasara buvo sėkminga, savaitgaliais viešbutyje nebuvo laisvų kambarių, restoranas – visada pilnas. Smagu, kad žmonės mus taip staiga atrado.“ 

Gaminti pradėjęs anksčiau, nei išmoko rašyti ar skaityti, Rokas į profesionalią virtuvę atėjo trylikos. Sako, kad darbas tėvų draugų restorane Kaune jam buvo neįkainojama patirtis. Tačiau įkūręs „Roko virtuvę“, atidaręs restoranus Anykščiuose, Ukmergės rajone esančiame Krikštėnų dvare, prie Vilniaus–Panevėžio magistralės, o šią vasarą įžengęs ir į Palangą jis nuo maisto ruošimo nutolo, nes visko aprėpti neįmanoma.