Iš močiutės receptų skrynelės: švilpikai
Kad ir kiek daug naujovių siūlytų kulinarinis pasaulis, kad ir kiek daug naujų kulinarinių knygų kasmet papildytų mūsų kolekciją, kartais labai gera prisiminti senąją Lietuvos virtuvę, pasklaidyti seną močiutės užrašų knygelę...
...ir paruošti pietus, primenančius senąjį mūsų krašto virtuvės skonį. Šįkart siūlome paprastą, tačiau labai gardų bulvių valgį: švilpikus, aukštaičių dar vadintus bulbonais, o kitur - ir bulbošnikais.
Švilpikai – labai paprastas, kasdieniškas ir pigus bulvių valgis. Tradiciniai švilpikai yra kepami orkaitėje, tuomet gali būti patroškinami su sviestu bei grietine arba patiekiami su varškės ir spirgučių padažu. Tačiau lygiai taip pat panašias bulvines bandeles galite kepti ir keptuvėje, o padažą taip pat rinktis kitokį, pavyzdžiui, grybų ir grietinėlės.
Žemiau pateikto recepto šaltinis: „Lietuviški patiekalai“ (1991 m.). Sudarytoja Julija Kairienė.