Išbandykite – garsiojo „La Troškinio“ receptas

„La Troškinys“ / Video kadras
„La Troškinys“ / Video kadras
Šaltinis: Ji24.lt
2016-02-05 16:55
AA

Jei matėte animacijos studijos „Pixar“ kurtą filmą „Ratatouille“ (liet. „La Troškinys“), tikriausiai pasvarstėte ir tai, kaip smagu būtų pasigaminti ir pagrindinį šio filmo patiekalą – garsųjį žiurkės Remio gamintą troškinį.

Būtent tai ir siūlome jums padaryti. Žemiau esančiame vaizdo siužete pamatysite, kaip žingsnis po žingsnio šį troškinį gamina virtuvės šefas Grantas Lee Crilly.

Patiekalui reikės:

  • vidutinio dydžio pomidorų (4 vnt.);
  • vidutinio dydžio žaliosios cukinijos;
  • vidutinio dydžio geltonosios cukinijos;
  • vidutinio dydžio baklažano;
  • alyvuogių aliejaus;
  • druskos;

Padažui reikės:

  • svogūnų (2 vnt.);
  • raudonųjų saldžiųjų paprikų (2 vnt.);
  • česnako (1 galvutės);
  • kelių rozmarino šakelių.

Ruošiame daržoves

Užvirkite puodą vandens ir jame maždaug 45 s pavirkite pomidorus, tuomet juos atsargiai ištraukite ir sudėkite į vandenį su ledukais. Nulupkite pomidorų odelę ir itin aštriu peiliu supjaustykite pomidorus maždaug 2 mm storumo griežinėliais.

Kitas daržoves (žaliąsias ir geltonąsias cukinijas bei baklažaną) pjaustykite specialiu pjaustymo prietaisu taip pat 2 mm griežinėliais. Daržovių galiukų neišmeskite – jie pravers padažui.

Gaminame padažą

Smulkiai supjaustykite saldžiąsias paprikas, svogūnus ir česnaką, suverskite juos į troškinimui skirtą indą ir sudėkite dalį prieš tai pjaustytų cukinijų, baklažanų bei pomidorų.

Užpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir pagardinkite druska bei pipirais. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol daržovės sukris ir suminkštės. Tuomet pakeptas daržoves suberkite į maisto trintuvą, pagardinkite druska ir rozmarinais, užpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir viską sutrinkite iki visiškai purios masės.

Formuojame troškinį

Ant troškinimui orkaitėje tinkamo indo dugno įpilkite pasigaminto padažo ir paskirstykite jį per visą dugną – sluoksnis turėtų būti gan plonas. Tuomet ratu išdėliokite daržoves, griežinėlius dėdami vieną ant kito – pamaišykite spalvas, kad patiekalas atrodytų dar įspūdingiau. Tuomet ant daržovių užpilkite alyvuogių aliejaus ir uždenkite jas dangčiu arba kepimo popieriumi. Kepkite iki 149 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 90 minučių.

Visą procesą žiūrėkite vaizdo įraše:

Siūlome išbandyti ir daugiau Ji24.lt archyvo troškinių:

{recipe|4480}
{recipe|4669}
{recipe|2205}
{recipe|2300}
{recipe|2208}
{recipe|3497}
{recipe|3996}
{recipe|4471}
{recipe|1922}
{recipe|3990}