Išbandykite neįprastus skonius

Kalakutiena su šokoladu / Shutterstock nuotr.
Kalakutiena su šokoladu / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Kartais viskas nusibosta, skonio receptoriai atbunka nuo įprasto maisto ir norisi nustebinti patį save ar bičiulius. Vakarienei pasigaminkite ką nors nekasdieniška.

Kalakutiena su šokolado padažu

Jums reikės: 1 kg virtos arba keptos kalakutienos, 200 ml tirpaus sultinio, aitriųjų paprikų ankšties (50 g), 2 pomidorų, šaukšto sviesto, česnako skiltelės, 2 šaukštų migdolų drožlių, šaukšto razinų, šaukšto sezamų sėklų, šaukštelio meduolių prieskonių mišinio, 4 šaukštų aliejaus, 70 g juodojo šokolado.

  • Kalakutieną supjaustykite nedideliais gabaliukais ir pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.
  • Aitriųjų paprikų ankštį, išėmus sėklas, smulkiai sukapokite, užpilkite verdančiu sultiniu ir palikite pusvalandį pastovėti. Į atvėsusį sultinį sudėkite sugrūstus česnakus, smulkiai kapotą svogūną, kubeliais pjaustytus pomidorus, suberkite razinas, sezamų sėklas ir elektriniu maišikliu sutrinkite iki vienalytės masės.
  • Gilioje keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite trintą košę ir maišydami pakaitinkite 5 min. Tada dėkite šokoladą. Kai jis ištirps, sudėkite mėsą, gerai išmaišykite, uždenkite keptuvę ir ant mažos ugnies troškinkite apie 30 min. Troškinį kelis kartus pamaišykite, kad mėsa vienodai prisigertų padažo.
  • Patiekite su biriais virtais ryžiais.

Lazanija su rikotos sūriu

Jums reikės: 500 g šviežių arba 350 g džiovintų lazanijos lakštų, 60 g sviesto, 2 šaukštų miltų, po žiupsnelį druskos, maltų baltųjų pipirų ir maltų muskatų riešutų, 450 ml pieno, 2 šaukštų smulkintų šviežių bazilikų lapelių, 100 g rikotos sūrio, 50 g parmezano.

  • Makaronų lakštus apvirkite dideliame kiekyje pasūdyto vandens (geriau virkite ne visus iš karto, o po kelis, antraip lakštai gali sulipti).
  • Gilioje keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite miltus, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais ir maišydami kepinkite, kol miltai paruduos. Visą laiką maišydami plona srovele supilkite pieną ir kaitinkite, kol viskas užvirs. Nukelkite nuo ugnies, įberkite šaukštą smulkintų bazilikų, sudėkite rikotos sūrį ir pusę nurodyto parmezano kiekio. Viską gerai išmaišykite.
  • Apvirtus lazanijos lakštus apkepo inde sluoksniuokite su padažu, kiekvieną sluoksnį apibarstykite keliais žiupsneliais parmezano ir likusių bazilikų.
  • Apkepą 200 ºC karštumo orkaitėje kepkite 20 min.

Avižiniai paplotėliai su bananais

Jums reikės: 3 šaukštų sviesto, 1,5 stiklinės cukraus, 2 šaukštų sirupo, stiklinės avižinių dribsnių, 8 šaukštų kakavos miltelių, 350 ml vandens, 6 bananų, indelio purškiamos grietinėlės.

  • Puode išlydykite sviestą, jame ištirpinkite 6 šaukštus cukraus. Įmaišykite sirupą. Kai masė pasidarys vienalytė, suberkite avižinius dribsnius ir dar kartą gerai išmaišykite.
  • Skardą iškloti kepimo popieriumi ir šaukštu dėti tešlos kauburėlius. Juos šiek tiek paploti ir 12 min. kepti 180ºC karštumo orkaitėje.
  • Paruoškite padažą: kakavos miltelius sumaišykite su 100 ml vandens (masė turi būti tiršta). Į likusį vandenį suberkite likusį cukrų ir maišydami užvirkite. Kai cukrus visiškai ištirps, sudėkite kakavos masę ir maišydami ant mažos ugnies virkite, kol padažas sutirštės ir pradės lipti prie šaukšto (apie 10 min.).
  • Bananus nulupkite, supjaustykite griežinėliais.
  • Ant karštų paplotėlių uždėkite po kelis bananų griežinėlius, užpilkite po kelis šaukštus padažo, užpurkškite po grietinėlės kauburėlį ir iškart patiekite.
{recipe|275}
{recipe|594}
{recipe|646}
{recipe|1078}
{recipe|3674}
{recipe|3717}
{recipe|5213}