Išradingas vasaros valgiaraštis: nuo sriubos iki kavos
Vasarą norisi kuo mažiau laiko praleisti namuose. Karštą ir saulėtą dieną (ir ypač atostogų metu) mažų mažiausiai rūpi užsisklęsti virtuvėje, kaičiant puodus bei keptuves. Mieliau pusryčiaujame, pietaujame bei vakarieniaujame ten, kur skanų maistą mums gali pasiūlyti profesionalai.
Kokį vasarišką asortimentą siūlo mūsų restoranai? Pamėginkime glaustai apžvelgti „Čili picos“ siūlomą vasaros meniu.
Karštųjų patiekalų asortimentas
Anot „Čili pica“ rinkodaros vadovo Vytauto Romeikos, restorano technologai ilgai suko galvas, ką įdomaus, netikėto bei gaivaus šią vasarą pasiūlyti savo klientams: „Siekėme, kad patiekalai būtų ruošiami iš šviežių produktų, kuriuos galima gauti tik vasarą. Be to, norėjome būti išradingi – klientus nustebinti tam tikrais netikėtais produktų deriniais, pasiūlyti jiems kuo daugiau alternatyvų, kad kiekvienas atrastų mėgstamą patiekalą.“
Karštą vasaros dieną „Čili pica“ siūlo skanauti mėsos patiekalus ne tik su daržovėmis, bet ir su vaisiais. „Vištienos kepenėles su braškių karpaču“ ir „Jautienos salotos su kiviais bei šviežiomis daržovėmis“ – skirti tiems, kurie nori išmėginti išskirtinius derinius.
Sriubų mylėtojai, be tradicinių lietuviškų šaltibarščių, gali paragauti ir alternatyvios „Gaiviosios sriubos“ iš rūgpienio, trintų pomidorų, ridikėlių, pomidorų sulčių, kiaušinių, svogūnų laiškų bei krapų mišinio.
Sveikuoliams bus tinkama gražgarstė, kuri pagardina vitaminų užtaisu pasižyminčias „Salotas su traškiomis vištienos juostelėmis“ ir „Šviežios vasaros daržoves su ant grotelių kepta lašiša“. Šie du patiekalai taip pat paskaninti kietuoju sūriu, vyšniniais pomidorais ir šviežiais agurkais.
Žuvies mėgėjai taip pat ras naujienų. Jie gali rinktis „Ant grotelių keptą lašišą“ su ryžiais ir karštomis daržovėmis baltojo vyno padaže.
„Čili pica“ taip pat nepamiršo ir šašlykų mėgėjų. Ant grotelių keptas „Kiaulienos sprandinės šašlykas“ patiekiamas su ryžiais ir šviežiomis daržovėmis bei pikantišku pomidorų ir žalumynų padažu.
Tiems, kurie pageidauja lengvai virškinamos ir švelnesnio skonio mėsos, vasaros meniu siūlo „Ant grotelių keptą įdarytą kalakutieną“. Šio įdaro pagrindą sudaro špinatai ir saulėje džiovinti pomidorai. Kartu su kalakutiena patiekiamas grietinėlės ir bazilikų padažas, šviežios daržovės ir grūstos bulvės, pagardintos keptais špinatais.
Ir pagaliau – alkaniesiems jautienos gerbėjams „Čili pica“ siūlo specialų „Jautienos išpjovos didkepsnį“, pagardintą sviestu su žalumynais. Garnyro asortimentą klientai gali pasirinkti pagal savo poreikius: karštas apkeptas daržoves ar gaivias šviežių daržovių salotas, gruzdintas bulves su lupenomis, bulvių lazdeles ar ryžius.
Braškėmis viliojantys vasaros desertai
Karštą vasaros dieną svajojate apie saldų, šaltą uogų ir ledų skanumyną? „Čili picos“ vasaros desertų naujienose rasite „Sluoksniuotą braškių ir mėlynių desertą“ su vaniliniais ledais ir citrinų skonio grietinėlės jogurtu.
Varškės pagrindu iškeptas purus „Baltasis pyragas“, pagardintas braškėmis, mėtomis ir šokolado drožlėmis ir savo lengvumu primenantis vasaros skonį, patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams.
O išskirtinė trintų „Braškių sriuba“, paskaninta vaniliniais ledais ir mėtomis, – kiekvieno smaližiaus svajonė.
Šaltieji gėrimai – gaivina ir stiprina imunitetą
Sveikatos gyvensenos puoselėtojai patvirtintų, jog vasara – tai vitaminų sezonas. Juos, priešingai nei žiemos metu, galime įsisavinti iš šviežių sodo, daržo ir miško gėrybių. Todėl šiuo sezonu „Čili pica“ siūlo net 5 skirtingus gaiviuosius gėrimus/arbatas, pagardintas įvairiais vaisiais bei daržovėmis: juodųjų serbentų ir obuolių, pasiflorų, agurkų ir bazilikų, šaltąją mangų ir šaltąją citrinų skonio.
Mėgstantiems tirštus vasariškus kokteilius, naujasis valgiaraštis irgi dosnus. Klientų pasirinkimui – gaivių vaisių ir ledukų kokteiliai: pasiflorų ir ananasų, aviečių, braškių ir mėtų, mangų ir bananų, pasiflorų, mangų ir guavų.
Ledinio kofeino dozė – jėgoms atgauti
Susitinkate su draugais išgerti kavos? Galbūt svajojate apie gaivų ir tonizuojantį gėrimą? Šalta kava – idealus pasirinkimas. Tokią kavą galite rinktis ne tik kaip šaltąjį gėrimą, bet ir kaip desertą. Kokosų skonio latė, pistacijų ir riešutų skonio lediniai kavos kokteiliai (frappe) pateikiami kartu su pieno arba plakamu kremu.
Kokosų skonio latė siūlome rinktis tiems, kurie mėgsta saldų kokoso pieno skonį. Lediniai kavos kokteiliai su pistacijomis palieka intensyvesnį riešutų poskonį, todėl tinka tiems, kurie nevengia aštresnių potyrių. O riešutų skonio kavos kokteilis it aukso viduriukas – išsiskiria ir švelniu saldumu, ir subtiliu riešutų aromatu.