Alfas Ivanauskas – Išragauti vasarą

Alfas Ivanauskas / vmgonline.lt nuotraukos
Alfas Ivanauskas / vmgonline.lt nuotraukos
JŪRATĖ RAŽKOVSKYTĖ
Šaltinis: Žmonės
A
A

„Vasaros kelionės daug kam siejasi su žodžiu „iškyla“, o man iškyla pirmiausia reiškia... iškilmes“, – prisipažįsta kulinaras Alfas IVANAUSKAS (36), šiam vidurvasariui paruošęs naują kulinarinę porciją elektroninėje knygoje „Alfas. Vienas gamtoje“.

„Iškilmės – kaip tik tokia yra viena iš trijų žodžio „iškyla“ reikšmių Lietuvių kalbos žodyne. Jeigu visas jas sudėtume į kokteilinę ir paspaustume mygtuką „start“, išplaktume iškilmingos išvykos kokteilį“, – pasakoja. Vasaros kelionės, kurios veda iki kopų, suklypusios pavėsinės Labanoro girioje ar iki medinio stalelio po obelimi draugų kolektyviniame sode, pasak Alfo, kvepia nuotykiais, įžūlokai parūkytu kumpeliu ir šviežiais agurkais. Todėl vasaros valgiaraštyje svarbiausi – lengvi, žaibiškai greitai paruošiami patiekalai. Kad būtų galima degustuoti, mėgautis skoniais ir pokalbiais kur kas ilgiau, nei gaminote.