Išsikepkime kvapnių bandelių

Bandelės su sūriu ir džiovintais pomidorais / Rūtos Plonytės nuotr.
Bandelės su sūriu ir džiovintais pomidorais / Rūtos Plonytės nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Tikriausiai sutiksite, kad šviežių bandelių kvapas uoslę veikia tarsi koks narkotikas. Taigi sekmadienio proga iškvepinkite savo namus bandelėmis ir, žinoma, pavaišinkite jomis mylimus žmones.

Bandelės su sūriu ir džiovintais pomidorais

4 asmenims. Paruošite per 2 val.

Produktai

Tešlai

200 ml vandens,  1,5 arbat. š. sausų mielių, po 1 arbat. š. cukraus ir druskos, 2 stiklinės miltų, 2 valg. š. alyvuogių aliejaus.

Įdarui

8 džiovinti pomidorai, 100 g fermentinio sūrio, 2 skiltelelės česnako, pagal skonį Provanso ar kitų mėgstamų žolelių prieskonių, 3 valg. š. alyvuogių aliejaus

Kaip gaminti

1. Užminkykite tešlą. Mieles ištirpinkite vandenyje, suberkite druską, cukrų ir gerai sumaišykite. Sukratykite miltus ir minkykite tešlą, paskui supilkite aliejų. Tešla turėtų būti minkšta. Padauginus miltų, ji gali tapti kieta, tarsi guminė. Kad tešla iškiltų, palaikykite ją šiltoje vietoje.

2. Paruoškite tešlai įdarą: susmulkinkite džiovintus pomidorus (jeigu naudojate sausus, tuomet palaikykite juos karštame vandenyje, kad šiek tiek suminkštėtų), sutarkuokite fermentinį sūrį, įberkite Provanso žolelių, susmulkinkite česnaką ir viską sumaišykite su alyvuogių aliejumi.

3. Iškilusią tešlą iškočiokite. Ant norimos formos papločio užtepkite paruošto įdaro ir supjaustykite (geriausia tai daryti ovaliu peiliu-ratuku) juostelėmis.

4. Vieną juostelę susukite į ritinėlį ir jį pastatykite. Paimkite kitą juostelę ir apsukite aplink jau suformuotą tešlos ritinuką.

5. Bandeles galite daryti tiek iš dviejų, tiek iš daugiau tešlos juostelių.

6. Paruoštus kepti skanėstus dėkite į alyvuogių aliejumi išteptą skardą ir apie 30–40 min. kepkite 180–200 °C orkaitėje.

7. Galite skanauti vienas arba su raudonuoju arba žaliuoju pesto padažu, gražgarstėmis, alyvuogėmis.

Kulinaro patarimas. Jei neturite daug laiko, bandelėms galite naudoti jau paruoštą šaldytą tešlą – tinka tiek sluoksniuota bemielė, tiek mielinė.

P. S. Įdarui itin tinka ir raudonasis bei žaliasis pestas; juodosios ir žaliosios alyvuogės, susmulkintos su kaparėliais, česnaku ir parmezanu, trinta varškė su jogurtu ir cinamonu, įvairios uogienės, „Rududu“ ir pan. Improvizuokite laisvai!

Skanaus! 

PARAGAUKITE!

Pusryčių bandelės „scones“
Pusryčių bandelės „scones“ / A. Černės nuotr.