Įtraukite į valgiaraštį bolivines balandas: 11 receptų

Bolivinių balandų ir keptų moliūgų salotos / Shutterstock nuotr.
Bolivinių balandų ir keptų moliūgų salotos / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Bolivines balandas (ant pakuotės galite rasti ir užrašą „kynva“) paprasta paruošti, o tinka jos visiems patiekalams – salotoms, sriuboms, košėms, troškiniams.

Norėdami gyventi sveikiau, ieškome pačių įvairiausių būdų, todėl pravartu atsigręžti į senovę. Tarkime, bolivinė balanda, pasaulyje žinoma jau daugiau kaip 6000 metų, vis dažniau užkariauja vakarietišką virtuvę. Ir nieko keista, juk iš jos paruošti patiekalai išties gardūs ir sveiki.

Paruošti įdomių patiekalų su šiomis kruopomis visai nesudėtinga. Paimkite 1 dalį kruopų ir 2 dalis vandens, užpilkite kruopas ir virkite 15–20 minučių. Verdamos bolivinės balandos išleidžia „uodegėlę“ ir atrodo kaip spiralės. Žinoma, paprasčiausia bolivinių balandų sėklas užpilti vandeniu ir palikti per naktį. Mirkytas kruopas galite įmaišyti į įvairias salotas.

Taip pat skaitykite: Kulinarinės gudrybės: kaip iškepti tobulą keksą

Bolivinių balandų kruopos, kaip ir ryžiai, idealiai dera su daržovėmis, mėsa, žuvimi, įvairiais padažais, vaisiais, medumi, puikiai tinka pusryčiams. Jomis galima gardinti įvairias sriubas, troškinius. Netgi paprasta bulvių košė, praturtinta bolivinėmis balandomis, įgyja visai naują skonį.

{recipe|4548}
{recipe|746}
{recipe|4744}
{recipe|1096}
{recipe|1673}
{recipe|3312}
{recipe|4732}
{recipe|2137}
{recipe|1672}
{recipe|4620}
{recipe|4524}

Taip pat skaitykite: Moliūgų sriuba: 13 receptų