Jei dar liko kiaušinių

Įdaryti kiaušiniai / Fotolia nuotr.
Įdaryti kiaušiniai / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Daugelio namuose dar liko ne vienas margutis, todėl siūlome pasigaminti ką nors iš kiaušinių: prikimškite skaniais įdarais, įtupdykite į bulvių dubenėlius ar pagardinkite salotas. Nepaprastai skanu!

Avokadu ir kumpiu įdaryti kiaušiniai

Jums reikės: 6 kietai virtų kiaušinių, didelio avokado, 100 g rūkyto kumpio (ar dešros), 1–2 griežinėlių Chalapos paprikos, 0,5 svogūno, 0,5 pomidoro, 0,5 žaliosios citrinos, žalumynų, druskos ir pipirų pagal skonį.

  • Kiaušinius perpjaukite pusiau ir išimkite trynius.
  • Avokadą perpjaukite pusiau, išimkite kaulą, šaukšteliu išskobkite minkštimą ir sumaišykite su kiaušinių tryniais.
  • Įmaišykite susmulkintus kumpį (porą žiupsnelių palikite puošti), Chalapos papriką, svogūną, pomidorą.
  • Išspauskite citrinos sultis, įberkite smulkintų žalumynų, druskos, pipirų ir viską labai gerai išmaišykite iki vienalytės masės.
  • Dėkite šaukšteliu į kiaušinio baltymo puseles, užberkite kumpio trupinių ir tiekite.

Tunu ir alyvuogėmis įdaryti kiaušiniai

Tunu įdaryti kiaušiniai
Tunu įdaryti kiaušiniai / Autorės nuotr.

Jums reikės: 6 kietai virtų kiaušinių, 170 g tuno aliejuje, saujos šviežių petražolių, 20 alyvuogių be kauliukų, mažo pomidoro, šaukštelio Dižono garstyčių, citrinos, šaukštelio baltojo vyno acto, 2–3 šaukštų alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų pagal skonį.

  • Kiaušinius perpjaukite pusiau, išimkite trynius ir sudėkite į dubenį.
  • Ten pat sukrėskite nuvarvintą tuną, garstyčias, suberkite kapotus žalumynus, šaukštą nutarkuotos citrinos žievelės, smulkintas alyvuoges ir pomidorą, supilkite išspaustas citrinos sultis ir 2 šaukštus aliejaus.
  • Pagardinkite druska bei pipirais ir elektriniu trintuvu sutrinkite iki vientisos masės.
  • Sukrėskite į maišelį, prakirpkite kampelį ir įspauskite masės į kiaušinių baltymo puseles.
  • Pašlakstykite aliejumi ir tiekite.

Bulvių lizdeliai

Jums reikės: 6–7 bulvių, 0,5 svogūno, 100 g kietojo sūrio, kiaušinio, druskos ir pipirų pagal skonį, aliejaus formai patepti.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių, keksiukų kepimo skardą ištepkite aliejumi.
  • Bulves nulupkite ir stambiai sutarkuokite.
  • Svogūną susmulkinkite, kietąjį sūrį sutarkuokite, sumaišykite su bulvių tarkiais, pagardinkite druska ir pipirais, išmaišykite.
  • Įmuškite kiaušinį ir permaišykite.
  • Dėkite masės į keksiukų kepimo skardą, suformuokite lizdelį ir kepkite 25 minutes.
  • Atsargiai išimkite ir palikite atvėsti 10 minučių. Tiekite su virtais putpelių kiaušinukais.
  • Kulinaro patarimas. Bulvių lizdelius galite pripildyti kremo: 100 g rikotos sumaišykite su šaukštu grietinės ir sauja kapotų žalumynų. Pagardinkite druska bei pipirais ir krėskite po šaukštelį į iškepusius lizdelius.

Salotos su silke, kiaušiniais, bulvėmis ir obuoliu

Jums reikės: 300 g silkės, 3 kietai virtų kiaušinių, 3 bulvių, po 0,5 svogūno ir rūgštesnio obuolio, citrinos puošti.

Užpilui: šaukšto medaus arba cukraus, šaukšto grūdėtųjų garstyčių, 0,5 citrinos sulčių, 50–75 ml aliejaus.

  • Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje. Atvėsinkite ir supjaustykite griežinėliais. Obuolį supjaustykite plonomis skiltelėmis, svogūną – pusžiedžiais, kiaušinius – ketvirčiais, silkę – gabaliukais.
  • Pagaminkite užpilą. Visus produktus sudėkite į dubenėlį ir gerai išmaišykite.
  • Lėkštes išklokite bulvių griežinėliais, ant jų sudėkite silkės, obuolių, kiaušinių gabalėlių.
  • Užpilkite užpilu ir puoškite citrinos griežinėliu.
{recipe|978}
{recipe|1410}
{recipe|1478}
{recipe|2480}
{recipe|3072}
{recipe|3334}
{recipe|3426}