Ji24.lt pasiūlymas – 12 patiekalų su raugintais kopūstais
Rauginti kopūstai – dažnas maistas ant stalo šaltymečiu. Kuo jie naudingi? Labai ilgai negenda ir tuo pačiu geba išsaugoti vitaminus, pavyzdžiui, vitaminą C, kuris yra puikus gelbėtojas nuo avitaminozės.
Kopūstuose šis vitaminas išsilaiko tiek vienas, tiek skirtinguose cheminiuose junginiuose ir netgi verdant sriubą (iki 50 proc.)! Raugintuose kopūstuose dar yra kalcio, magnio, cinko, kalio, fosforo, silicio, boro... O jeigu paminėtume, kad šis valgis pasižymi uždegimo slopinamuoju, antibakteriniu, skausmą malšinančiu, antivėžiniu, organizmą ir imunitetą stiprinančiu, nuo virusų ir bakterijų saugančiu poveikiu, greičiausiai ne vienam kiltų noras paskanauti jų tą pačią akimirką.
Ir tai būtų puiki idėja! Reguliariai valgant raugintų kopūstų rudenį, žiemą ir ankstyvą pavasarį, sumažėja cholesterolio ir cukraus kiekis kraujyje, pagerėja regėjimas, virškinamojo trakto veikla, širdies ir nervų sistema, normalizuojama medžiagų apykaita, iš organizmo pašalinami toksinai ir kitos nenaudingos medžiagos.
Raugintų kopūstų mėgėjai turėtų būti it ramūs avinėliai. Pasirodo, šis maistas apsaugo nuo streso ir neleidžia pasiduoti depresijai. Skanaus!