Ji24.lt pasiūlymas pietums – patiekalai, pagardinti apelsinais

Lašiša su apelsinų padažu / Fotolia nuotr.
Lašiša su apelsinų padažu / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Atrodo, apelsinai tinka tik desertams – su jais gaminami gardūs pyragai, tortai, saldainiai ar sausainiai. Bet šie oranžiniai vaisiai puikiai tinka mėsos patiekalams, mišrainėms ar salotoms ir netgi sriuboms.

Netikite? Išbandykite ir tuo įsitikinsite! Pažadame, nusivilti tikrai neteks, o jūsų skonio receptoriai bus itin pamaloninti. Ir ne tik jie, bet ir jūsų sveikata. Juk apelsinuose, kaip ir citrinose, gausu vitamino C, kuris itin naudingas imuniteto stiprinimui ir bendrai organizmo sveikatai.

Negana to, apelsinai veiksmingai gaivina ir tonizuoja odą. Jų žievelėse ir minkštime gausu mikroelementų ir eterinio aliejaus, kurie jaunina, švelnina ir suteikia odai elastingumo. Tad, belaukdama, kol virtuvėje pasklis gardaus maisto aromatas, dar galite pasidaryti ir jauninamąją apelsinų kaukę.

Vos per 20 min. jūsų veidas atrodys gaivus ir pailsėjęs, jei ant jo uždėsite apelsino minkštimo kaukę su 2 valg. š. varškės ir šaukšteliu alyvuogių aliejaus. Palaikykite šią kaukę ant veido apie 15–20 min. ir nuskalaukite drungnu vandeniu.

Ką gi, šauni popietė jau suplanuota, o dabar beliko išsirinkti puikų receptą!

{recipe|2021}
{recipe|2342}
{recipe|3175}
{recipe|3176}
{recipe|3752}
{recipe|1107}
{recipe|2002}
{recipe|2660}
{recipe|2767}
{recipe|3400}
{recipe|3992}