Justės Zinkevičiūtės rokenrolas virtuvėje: dalijasi dviem paprastų ir gardžių patiekalų receptais

Justės Zinkevičiūtės gaminti patiekalai / Asmeninio albumo nuotr.
Justės Zinkevičiūtės gaminti patiekalai / Asmeninio albumo nuotr.
Remigija Paulikaitė
Šaltinis: Žmonės
A
A

„Pastebiu, kad bėgant laikui mano santykiai su virtuve tampa vis geresni. Kartais save pagaunu, kad  šeimininkaudama jaučiuosi labai smagiai. Pasirodo, gaminimas gali būti tikras rokenrolas!“ – šypsosi aktorė Justė Zinkevičiūtė (31).

„Kai namuose ruošiamas maistas, čia tampa dar jaukiau, – pastebi Justė. – O kai viskas, ką gaminu pavyksta, norisi bandyti vis naujus receptus.“

Prisipažįsta, kad jai didžiausias įvertinimas – kai skambina draugės ir nori sužinoti, kaip gamino vieną ar kitą patiekalą. „Išgirdusi, apie ką jos nori su manimi pasikalbėti juokiuosi, kad tai – ne apie mane, –  prisipažįsta aktorė. – Tačiau su malonumu pasakoju, kaip ruošiau tai, kas joms rūpi.“  

Pati Justė daug virtuvės paslapčių yra sužinojusi iš savo draugės dietistės Indrės Trusovės. „Ji mane moko gaminti. Indrei turiu būti dėkinga, kad taip tobulėju virtuvėje“, – sako menininkė.

Justės Zinkevičiūtės gaminta įdaryta cukinija / Asmeninio albumo nuotr.
Justės Zinkevičiūtės gaminta įdaryta cukinija / Asmeninio albumo nuotr.

Smagus pastarojo meto Justės kulinarinis atradimas – kad skanios gali būti keptos daržovės. „Tą puikiai įrodo cukinijos, įdarytos vištiena“, – sako aktorė ir dalijasi šio patiekalo bei dar vieno užkandžio receptais, kuriuos sužinojo iš draugės Indrės.

Įdarytos cukinijos. Receptas:

2 porcijoms reikės:

  • 1 cukinijos
  • 1 svogūno
  • ghi sviesto kepti
  • 1 morkos
  • 150 g vištienos krūtinėlės
  • 1 šaukšto „Curry“ padažo
  • 30 g parmezano
  • druskos ir juodųjų pipirų
Justės Zinkevičiūtės gaminta įdaryta cukinija / Asmeninio albumo nuotr.
Justės Zinkevičiūtės gaminta įdaryta cukinija / Asmeninio albumo nuotr.

Justė cikiniją perpjauna išilgai ir šaukšteliu išskobia vidų.

Svogūną susmulkina ir pakepina ghi svieste. Tada į keptuvę beria ir tarkuotą morką, susmulkintą cukinijos vidų, smulkiai kapotą vištieną. Viską pakepina apie 10 minučių.

Įdeda „Curry“ padažo, pasūdo, pagardina pipirais.

Į išskobtas cukinijos puseles sudeda įdarą, užberia tarkuoto parmezano.

Iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje patiekalas keps apie 20 minučių.

Nachos su jautiena. Receptas

Reikės:

  • 1 svogūno
  • 1 paprikos
  • ghi sviesto kepti
  • 300 g maltos jautienos
  • pomidorų tyrės
  • česnako
  • druskos, pipirų, rūkytų paprikų miltelių
  • 1 pakelio kukurūzų traškučių – nachos
  • tarkuoto parmezano arba mocarelos
  • saujelės svogūnų laiškų, krapų
Justės Zinkevičiūtės gaminta įdaryta cukinija / Asmeninio albumo nuotr.
Justės Zinkevičiūtės gaminta įdaryta cukinija / Asmeninio albumo nuotr.

Svogūną ir papriką ji sukapoja. Pakepina ghi svieste ir sudeda į dubenėlį.

Keptuvėje pakepina maltą jautieną, kad ji taptų biri.

Tuomet ten sudeda apkeptus svogūnus, paprikas, pila pomidorų tyrės, smulkinto česnako, druskos, pipirų, rūkytų paprikų miltelių. Patroškina apie 10 minučių.

Į kepimo indą suberia kukurūzų traškučius, ant jų krečia troškintą mėsą, ant viršaus užberia tarkuoto  sūrio.

Kepa orkaitėje, picos režimu – 170 laipsnių kaitroje, kol išsilydys sūris.