Ką galima pagaminti iš avinžirnių, kurie pratęsia jaunystę? 10 patiekalų receptų

Spalvingos morkų, apelsinų ir avinžirnių salotos / Fotolia nuotr.
Spalvingos morkų, apelsinų ir avinžirnių salotos / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Kuo naudingi avinžirniai? Juose gausu seleno, kuris itin naudingas žmogaus organizmui, kadangi saugo nuo senėjimo, gerina smegenų veiklą, netgi užkerta kelią onkologinių ligų rizikai. Na, o kalcis, fosforas, magnis, geležis, kalis, teigiamai veikia ir mūsų nervinę, širdies ir kraujagyslių sistemą.

Verta paminėti, kad avinžirniai gerina virškinimo sistemos darbą, normalizuoja cukraus kiekį kraujyje, gražina odą, gerina potenciją, regėjimą ir netgi yra puiki profilaktinė priemonė prieš tokias akių ligas, kaip katarakta ir glaukoma.

Avinžirniuose gausu mineralų, B grupės, P, A, E, C vitaminų, nepakeičiamų aminorūgščių, ląstelienos, o ir kilokalorijų ne per daugiausiai (100 g – apie 320 kcal ir net 20 g baltymų!). Būtent visos naudingos medžiagos, esančios šioje ankštinėje kultūroje, padeda normalizuoti cholesterolio kiekį kraujyje, gerina kepenų veiklą, saugo nuo papildomų kilogramų naštos, veikia kaip antidepresantas.

Taip pat skaitykite: „Myliu save“. Žanetos istorija: „Sureguliavusi mitybą, per pusmetį numečiau 30 kg“

Iš jų išvirta sriuba gardi, kvapni ir neįtikėtinai soti. Avinžirniai tiks ir salotoms, mišrainėms, troškiniams, užtepui.

Patiekalai su avinžirniais:

{recipe|1044}
{recipe|3432}
{recipe|2862}
{recipe|2673}
{recipe|3455}
{recipe|4480}
{recipe|4081}
{recipe|4436}
{recipe|4546}
{recipe|15}