„Vasarą, kai karšta, nesinori dažnai valgyti karštų patiekalų – traukia pasisotinti kuo nors gaivesniu. Mano lėkštėje šiuo metų laiku yra daug daržovių, vaisių. Na, ir būtinai geriu daug vandens“, – pasakoja moterų kūno rengybos trenerė, sveikos mitybos propaguotoja Indrė BURLINSKAITĖ (34).
Su sužadėtiniu kultūristu Liudu Vaisieta Druskininkuose įsikūrusi sporto trenerė džiaugiasi, kad čia gali mėgautis ramesniu gyvenimu arčiau gamtos, nėra automobilių spūsčių, viskas arti, todėl per dieną galima spėti daug ką nuveikti. Jai didžiulis malonumas – ir turėti laiko paruošti pietus. „Esu iš tų žmonių, kurie įpranta prie vieno patiekalo ir gali ilgai jį valgyti, – pasakoja. – Tarkim, jei restorane susižaviu kokiomis nors salotomis, kurį laiką ten einu valgyti tik to patiekalo. Tačiau ruošdama namuose daug eksperimentuoju, o Liudas – ragauja ir vertina, kaip pavyko.“
Indrė pabrėžia, kad namuose jie valgo paprastai: pusryčiams dažniausiai renkasi grikius arba įvairiai paruoštus kiaušinius. Per pietus jų lėkštėse būna daug šviežių daržovių, salotų. Žalumynus Indrė apšlaksto alyvuogių aliejumi, prie jų patiekia žuvų arba mėsos kepsnį. Liudui – dar ryžių ar grikių. „Žinoma, būna nukrypimų nuo to subalansuoto meniu! – juokiasi Indrė. – Kaip sakau, tai nėra blogybė, kol netampa blogu įpročiu. O gerą savijautą, fizinę formą lemia geri kasdieniai įpročiai, saikas.“