Kai skubėti nesinori

Švieži makaronai / Fotolia nuotr.
Švieži makaronai / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Nors šiandien antradienis, kodėl nepamėginus rasti daugiau laiko ir vakarienę paruošti gardesnę, pasigaminti šiek tiek sudėtingesnių patiekalų ir jais pradžiuginti šeimyną.

Lakštiniai su pestu

Švieži makaronai
Švieži makaronai / Fotolia nuotr.

Jums reikės: 200 g lakštinių su špinatais, 400 g virtos vištienos, 3 šaukštų pesto su bazilikais, 80 g tarkuoto parmezano, gabalėlio aitriosios paprikos, česnako skiltelės, pagal skonį rozmarinų, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus, pagal skonį druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.

  • Lakštinius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, perkoškite, samtelį skysčio pasilikite.
  • Česnaką nulupkite, sukapokite. Aitriąją papriką perpjaukite per pusę, išvalykite, irgi sukapokite.
  • Didelėje keptuvėje aliejų užkaitinkite, suberkite česnaką ir vis pamaišydami kepkite ant mažos kaitros, kol dailiai pagels.
  • Suberkite aitriąją papriką, smulkintą vištieną ir kepkite dar apie 6 min., kol mėsa apskurs.
  • Nuo makaronų likusį samtį skysčio užpilkite ant vištienos ir dar 10 min. patroškinkite.
  • Į keptuvę sukrėskite makaronus, pestą, gerai išmaišykite, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite prieskoniais ir išdėliokite į lėkštes.
  • Tiekite su parmezanu.

Keptas sūris su salotomis

Jums reikės: 220 g fetos, saujelės juodųjų alyvuogių be kauliukų, 60 ml aliejaus, 20 ml baltojo acto, 3 nedidelių agurkų, 8 vyšninių pomidorų, saujelės džiūvėsėlių, raudonojo svogūno, šaukštelio džiovinto raudonėlio, pagal skonį druskos, pipirų, maltų bazilikų, cukraus, aliejaus ir citrinos sulčių (salotoms užpilti).

  • Agurkus perpjaukite per pusę, supjaustykite pusskrituliais.
  • Svogūną nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
  • Pomidorus padalykite pusiau.
  • Fetą dėkite į plokščią indą, pagal skonį įtrinkite prieskoniais, apšlakstykite aliejaus ir vyno acto mišiniu ir palikite apie pusvalandį pasimarinuoti. Nuvarvinę apvoliokite džiūvėsėliuose ir iškepkite virš grotelių.
  • Dideliame salotų inde agurkus sumaišykite su pomidorų puselėmis, svogūnų žiedais, alyvuogėmis, pagal skonį pilkite aliejaus ir citrinos sulčių, berkite prieskonių ir žiupsnelį cukraus.
  • Salotas išdalykite į lėkštes, šalia dėkite po griežinėlį fetos.
  • Tiekite su pašildyta duonele.

Pangasijai su daržovėmis

Jums reikės: 400 g pangasijų filė, 80 ml baltojo sauso vyno, 3 mažų morkų, raudonos saldžiosios paprikos, pusės cukinijos, mažo svogūno, žaliosios citrinos, 2 šaukštų aliejaus, šaukšto kapotų petražolių lapelių, 2 skiltelių česnako, pagal skonį druskos ir pipirų.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių.
  • Papriką nuplaukite, išimkite sėklytes ir supjaustykite plonais, ilgais šiaudeliais.
  • Česnaką sukapokite.
  • Cukiniją nulupkite ir skustuku arba peiliu supjaustykite siauromis juostelėmis.
  • Morkas nuskuskite ir taip pat supjaustykite šiaudeliais.
  • Svogūną nulupkite, supjaustykite griežinėliais.
  • Žaliąją citriną perpjaukite į keturias dalis.
  • Žuvį padalykite į dvi dalis, dėkite į skardą, apibarstykite kapotais česnakais, druska ir pipirais.
  • Aplinkui sudėkite daržoves: svogūną, papriką, morkas ir cukiniją.
  • Viską apšlakstykite baltuoju vynu ir žaliosios citrinos sultimis.
  • Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite apie 45 min., kol daržovės suminkštės.
  • Žuvį tiekite dar karštą su petražolėmis.

Daržovių sriuba su vištiena

Jums reikės: 500 g vištienos filė, 600 ml natūralaus daržovių sultinio, 2 bulvių, didelės morkos, saliero lapkočio, po saują šaldytų žirnelių ir šparaginių pupelių, didelio svogūno, šaukšto sviesto, saujelės petražolių, žiupsnelio raudonėlio, pagal skonį druskos, cukraus ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.

  • Žirnelius ir šparagines pupeles atšildykite.
  • Bulves ir morkas nuplaukite ir nulupkite.
  • Morkas ir salierą supjaustykite nedideliais griežinėliais.
  • Petražoles sukapokite smulkiais gabalėliais.
  • Vištieną nuplaukite šaltame vandenyje, nusausinkite, susmulkinkite.
  • Svogūną nulupkite, sukapokite, pakepinkite keptuvėje svieste su žiupsneliu cukraus.
  • Ten pat suberkite vištieną, morkas, salierą, bulves ir raudonėlį, užpilkite sultiniu, uždenkite ir troškinkite apie 40 min.
  • Galiausiai suberkite žirnelius ir šparagines pupeles, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, raudonėliais, petražolių lapeliais ir išpilstykite į dubenėlius.
{recipe|2797}
{recipe|3024}
{recipe|3161}
{recipe|3435}
{recipe|3553}
{recipe|4064}
{recipe|4059}
{recipe|2963}