Kaip greitai užraugti agurkus: 3 receptai

Rauginti agurkai / Fotolia nuotr.
Rauginti agurkai / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2015-07-17 11:00
AA

Agurkai žaliuoja mūsų daržuose, todėl metas ruošti atsargas ir žiemai, ir paragauti ką tik užraugtų, šviežutėlių, traškių ir gardžių agurkėlių. O tokius pagaminti visai nesunku – išmėginkite mūsų siūlomas idėjas.

Pirmiausia atrinkite tas daržoves, kurios yra puikios išvaizdos. Meskite lauk suvytusius, pageltusius, pradedančius pelyti agurkus, o visą dėmesį skirkite kuo šviežesnėms ir traškesnėms daržovėms. Labiausiai raugimui tinka vidutinio ir daugiau mažiau vienodo dydžio agurkai, kadangi tokie įrūgsta tolygiau.

! Taip pat rinkitės paprastą rupią druską, jokiu būdu netiks joduota, smulki. 

  • Klasikiniai rauginti agurkai

Jums reikės: 5 kg agurkų, 2 galvučių česnako, 20 juodųjų serbentų lapų, kelių aitriosios paprikos ankščių, krapų, 1 krieno šaknies arba lapų.

Užpilui: 10 litrų vandens, 600 g druskos.

Kaip raugti:

1. Agurkus nuplaukite ir palaikykite kelias valandas šaltame vandenyje.
2. Prieskonius taip pat nuplaukite po tekančiu vandeniu ir sluoksniuokite kartu su agurkais dideliame inde.
3. Vandenį ir druską užvirinkite ir virkite 5 minutes.
4. Gautu užpilu užpilkite agurkus ir palikite, kol įrūgs iki norimo skonio (reikės 2–3 dienų).

Taip pat skaitykite: 5 dienų dieta norintiems greito rezultato 

  • Rauginti agurkai su citrina

Reikės: 2 kg agurkų, 10 juodųjų pipirų žirnelių, 5 kvapiųjų pipirų žirnelių, 1 arbat. š. cukraus, 2 valg. š. rupios druskos, 2 citrinų, krapų ryšelio.

Kaip raugti:

1. Pipirus sutrinkite kartu su cukrumi ir druska. Nuo citrinų nulupkite odelę ir ją susmulkinkite bei įmaišykite į pipirų, druskos, cukraus masę. Iš citrinų išspauskite sultis.
2. Krapus susmulkinkite.
3. Agurkus nuplaukite, pamirkykite valandą laiko šaltame vandenyje, tuomet nupjausykite uodegėles, supjaustykite į keturias dalis.
4. Agurkus sudėkite į indą, užberkite cukraus, pipirų ir druskos masę, sudėkite žalumynus, supilkite citrinų sultis ir gerai sumaišykite. Palikite pusvalandžiui ar valandai ir skanaukite.

Taip pat skaitykite: Mitybos specialistė Vaida Kurpienė: koks maistas tinkamiausias lietuvio skrandžiui?

  • Agurkai maišelyje

Reikės: 1 kg agurkų, įvairių žalumynų (krienų, vyšnių, juodųjų serbentų lapų, krapų ir pan.), 3 česnakų skiltelių, 1 valg. š. stambios druskos, 1 arbat. š. kmynų.

Kaip užraugti:

1. Žalumynus susmulkinkite peiliu ir sudėkite į polietileninį maišelį (tinka ir plastikinis indas su dangčiu).
2. Agurkus nuplaukite, nupjaukite uodegėles, sudėkite į indą ar maišelį.
3. Česnakus ir kmynus sutrinkite, sumaišykite su druska ir viską sudėkite į indą ar maišelį.
5. Viską gerai sukratykite, kad prieskoniai pasiskirstytų tolygiai ir dėkite į šaldytuvą valandai. Skanaus.