Kaip paruošti tobulą bulvių košę

Bulvių košė / Fotolia nuotr.
Bulvių košė / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Bulvės kaltinamos tuo, kad yra krakmolingos, tukina, tačiau šios daržovės nėra jau toks baubas, kaip galite pamanyti. Tik reikia mokėti jas tinkamai paruošti.

Tačiau jeigu kalorijų neskaičiuojate, norite ko nors skanaus, tuomet puri ir tiršta bulvių košė yra tai, ko būtent jums reikia, be to, ji itin patinka vaikams, rašoma aif.ru.

Štai tobulos ir gardžios bulvių košės paslaptys:

  • Kaip teigia specialistai, pirmiausia reikia atsirinkti tinkamiausią bulvių košei bulvių rūšį. Raudonos tinka kepimui, baltos – sriubai, na, o geltonos – košei gaminti.
  • Kaip virti? Jeigu rūpinatės figūra, geriausia bulves nuplauti po šaltu vandeniu ir virti su lupena. Jeigu svorio pinklės jūsų nekamuoja, tuomet bulves nuskuskite, supjaustykite į keturias dalis ir virkite. Kai užvirs – pasūdykite ir stebėkite jų minkštumą.
  • Kuo trinti? Verčiau plakiklio ar elektrinio trintuvo nenaudokite. Tekstūra bus pernelyg vienalytė, be košei būdingos aksominio tekstūros. Todėl geriausia, ką galite padaryti, tai pertrinti bulves per sietelį ir darbą užbaigti rankiniu grūstuvu.
  • Kuo pagardinti? Čia jau jūsų fantazijos reikalas, tačiau pienas arba grietinėlė tikrai nepamaišys. Tiesa, juos būtinai pašildykite. Tinka ir kiaušinio trynys, trintas sūris, sviestas.
  • Tiesa, pieną ar grietinėlę į košę įmaišykite palaipsniui, neskubėdami. Įmantrumo suteiks netikėti skoniai, tarkime, krienai, garstyčios, česnakas ir pan. O kokia jūsų tobulos bulvių košės paslaptis?
{recipe|483}
{recipe|508}
{recipe|3895}
{recipe|3896}
{recipe|3897}
{recipe|3898}
{recipe|4620}