Kaip paruošti viščiukų sparnelius, kad būtų traškūs?
Kuo mums patinka toks patiekalas? Dėl paruošimo paprastumo, greitumo ir receptų įvairovės. Taigi pažeriame keletą patarimų, kaip išsikepti tokių sparnelių, kad suvalgius jų, tikrai norėtųsi skristi.
Na, jeigu ne į kosmosą, kad pakartotumėte Felixo Baumgartnerio šuolį parašiutu, tai bent jau pakristi ant sofutės. O juk savaitgaliui toks planas irgi neprastas, ar ne?
Traškių sparnelių paslaptis – puikus marinatas ir... „teisingi“ sparneliai: be supjaustymų, subadymų, švieži, švarūs ir lygūs.
Medaus marinatas
Reikės:
1 kg sparnelių, 2 valg. š. medaus, šaukšto ciberžolių (arba kario), saldžiosios paprikos miltelių, malto imbiero, žiupsnelio baltųjų pipirų. Viską sumaišykite ir švarius bei nusausintus sparnelius suvilgykite tuo marinatu, palaikykite per naktį šaldytuve. Iki kepimo likus 30 min., pagardinkite druska ir kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.
Aštrus marinatas
Reikės:
3 valg. š. sojų padažo, 2 valg. š. obuolių (arba vyno) acto, 1,5 arbat. š. saldžiosios paprikos miltelių, maltų kvapiųjų ir juodųjų pipirų, druskos. Viską sumaišykite, apvoliokite sparnelius gautame prieskonių mišinyje ir palikite jame marinuotis 40–50 minučių. Kepkite mėsą orkaitėje 20–30 minučių.
Traškių sparnelių paruošimo esmė – geras marinatas ir teisinga žingsnelių eiga.
Siūlome dar 3 receptus. Rinkitės ir mėgaukitės. Skanaus!