Kaip pasigaminti lydytą sūrelį?
Lydytus sūrelius mėgsta ir maži, ir dideli: su priedais ar be jų, šiuos gaminius tepame ant duonos trapučio pusryčiams, verdame iš jų sočias trintas sriubas, gardiname padažus, kartais ir salotas...
Greičiausiai pirkdama šį pieno produktą niekada nepagalvojate, kad jo galite pasigaminti. Tereikia į varškę įmaišyti šiek tiek sodos, truputį pakaitinti ir pagal skonį pagardinti norimais prieskoniais. Tik nepadauginkite sodos, nes gaminamas produktas gali apkarsti.
Procesas vyksta taip: į nedidelį, karščiui atsparų puodelį krėskite pakelį varškės, berkite nubrauktą šaukštelį sodos, viską gerai išmaišykite, apie pusvalandį palikite. Tada statykite indą ant mažos ugnies ir kruopščiai maišydama, kad gaminys neprisviltų, virkite, kol varškė ims lydytis ir taps vientisa. Paruoštą masę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite norimais prieskoniais ir atvėsinkite, kad sūrelis sukietėtų. Jeigu norite minkštesnio sūrelio, įmaišykite kelis šaukštus grietinės arba natūralaus jogurto.