Kaip ruošti garsiausių klasikinių salotų padažus
Kaip žinia, save ir svečius gerbianti šeimininkė klasikines salotas gamina griežtai paisydama receptūros ir kukurūzų ar kitų po ranka pasitaikiusių produktų į jas neberia. Negardina salotų ir majonezu – tam ruošiami specialūs užpilai, kuriuos jums ir priminsime.
► Cezario salotos gardinamos užpilu, kuris ruošiamas iki vientisos masės išplakus pusę virto arba žalio kiaušinio trynio, 10 g garstyčių, 2 ančiuvius, česnako skiltelę, šaukštelį vyno acto, 2 šaukštus alyvuogių aliejaus.
Priminsime, kad Cezario salotos gaminamos iš romėninių salotų, skrudintos baltos duonos kubelių ir parmezano drožlių.
► Iš tunų, ankštinių pupelių, su lupenomis virtų bulvių, svogūno, pomidorų, ančiuvių filė, žaliųjų salotų, juodųjų alyvuogių ir kietai virtų kiaušinių gaminamas Nicos salotas gardinkite užpilu, paruoštu sumaišius 3 česnako skilteles, 3 šaukštus alyvuogių aliejaus, pusės citrinos sultis ir šlakelį baltojo vyno acto.
► Graikiškoms salotoms (joms gaminti naudojami salotų lapai, pomidorai, agurkai, fetos sūris, alyvuogės ir raudonieji svogūnai) tiks užpilas iš 3 šaukštų alyvuogių aliejaus, 1,5 šaukšto citrinų sulčių, druskos, raudonėlių, bazilikų ir žiupsnelio cukraus.