„Jei neturėtume tobulo mažojo valgytojo, galėčiau į virtuvę visai neiti. Tačiau ką nors sveiko, gardaus sūnui ir visai šeimai paruošti – man didžiausias malonumas ir poilsis“, – prisipažįsta dvejų metų Jono Leono mama ir jam dedikuotos instagramo paskyros „Valgyk su Jonu Leonu“ kūrėja Neringa RIMDŽIŪTĖ-ZAPARACKIENĖ (33)
„Visi, kas pažįsta Joną Leoną, žino, kad šis labai geras, linksmas, laimingas berniukas jaučia ypatingą meilę maistui. Ne vienas jau dabar jam pranašauja geriausio šalies šefo ar maisto kritiko karjerą: nuostabos, kaip šis vaikas valgo, sulaukiame bene kasdien, – juokiasi Neringa. – Su sūnaus trauka maistui gimė mano aistra gaminti.“
Šeimininkauti ji mokėjo ir anksčiau, bet kol neturėjo atžalos, didžiąją laiko dalį skirdavo burnos higienistės darbui – namų virtuvėje neužtrukdavo. Kai mažajam smaližiui suėjo šeši mėnesiai, ji pradėjo ruošti maistą. „Žinojome, kad tyrelėmis jo nemaitinsime, iš anksto rinkome informaciją apie BLW – baby led weaning – papildomą kūdikio maitinimą, – pasakoja. – Ieškojau įkvėpimo daryti patiekalus, kurie būtų gardūs ne tik su maistu susipažinusiam Jonukai, bet ir man su vyru.“
Kai su draugėmis pradėjo dalytis tokio maisto idėjomis, šios paskatino ją kurti instagramo paskyrą. Dalytis receptais siūlė ir vyras: juk daug mamų vargsta sukdamos galvą, ką ir kaip pagaminti mažiesiems valgytojams.
„Nuo pirmųjų kąsnelių sūnaus meilę maistui stiprinome be apgaulės, be suktybių, neslėpdami daržovių, – sako Neringa. – Todėl ir mano su Jonu Leonu virtualiame maisto dienoraštyje yra daug greitai, nesunkiai paruošiamų patiekalų, kurie patinka ir mažiems, ir suaugusiems šeimos nariams. Beje, mes pusryčiaujame ir vakarieniaujame visada kartu su sūnumi. Niekad jo neįkalbinėjame, kad suvalgytų dar vieną kąsnį, nekeliame ultimatumų.“