Kalėdų belaukiant: Alfo Ivanausko šventinė antis
Šįkart kulinaro Alfo Ivanausko akiratyje – šventinis paukštis. Laidos „Kulinarinis detektyvas“ vedėjas siūlo, kaip galima atnaujinti ir patobulinti tradicinį paukščio receptą.
„Žmonės dažnai vengia anties, nes bijo, kad mėsa bus kieta. To galime išvengti antį kepant žemoje, 100 laipsnių temperatūroje, 6-8 valandas. Po to jau ją glazūruokite ir skrudinkite, kad paukštis įgautų gražią, auksinę spalvą”, – pataria kulinarinės laidos vedėjas.
Jo teigimu, kepant antieną svarbu, kad išbėgtų visi taukai – taip išvengsite riebalų poskonio. Taip pat jis siūlo pakeisti tradicines bulves.
„Bulves ir obuolius siūlau keisti moliūgais. Kadangi jie yra saldūs, papildykite šią skonių puokštę granatų sėklomis ir rozmarinais“, – sako A. Ivanauskas.
Alfo plėšyta antis su keptu moliūgu
1 anties
Druskos, pipirų, raudonosios paprikos
Glazūrai:
3 šaukštų sojų padažo
2 šaukštų terijakio padažo
1 šaukšto rūkytos paprikos
1 šaukšto auksaspalvio sirupo
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
Patiekti:
Moliūgas, rozmarinai, rūkytos paprikos, česnakas galvomis kepti, granatų sėklų, pasirinktų salotų lapų
1. Antį nusausinkite, įtrinkite druska, pipirais, raudonomis paprikomis. Dėkite į skardą ir kepkite vis pavartydami 6-7 val prie 100 °C.
2. Glazūrai sumaišykite visus ingredientus, teptuku aptepkite keptą ančiuką ir šaukite į įkaitintą orkaitę iki 200 °C ir dėkite po įkaitintu griliu. Kepkite, kol gražiai apskrus.
3. Moliūgą supjaustykite skiltelėmis, pašlakstykite aliejumi, rūkyta paprika, druska. Perpjaukite česnako galvas. Sudėkite į skardelę, taip pat sudėkite ir rozmarinus ir kepkite kol moliūgas iškeps.