Karameliniai pyragaičiai

Karameliniai pyragaičiai / Redakcijos archyv.
Karameliniai pyragaičiai / Redakcijos archyv.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Keliasluoksniai tortai – sudėtingi ir daug laiko reikalaujantys patiekalai. Tačiau išmokus iškepti biskvitą pagal mūsų paprastutį receptą, telieka jį pertepti kokiu tirštu saldžiu kremu ir smaližiauti. Išbandykite!

Jums reikės: 6 kiaušinių, 6 šaukštų miltų, 6 šaukštų cukraus, 200 g karamelizuoto tirštinto pieno, sviesto skardai patepti.

  • Kiaušinių trynius iki baltumo išsukite su cukrumi ir šaukšteliu vanilinio cukraus.
  • Į plakinį suberkite miltus ir gerai išmaišykite.
  • Iki standžių putų išplakite kiaušinių baltymus ir sudėję į tešlą atsargiai išmaišykite.
  • Pilkite tešlą į sviestu pateptą skardą. Išlyginkite paviršių ir kepkite iki 180 ºC įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
  • Iškepusį biskvitą perpjaukite į keturias lygias dalis, pertepkite ir supjaustykite norimo dydžio pyragaičiais.
  • Biskvitui pertepti galite naudoti plaktą grietinėlę, plikytą kremą, mėgstamą uogienę, šokoladinį sviestą ar kt.