Karšta ir soti Užgavėnių vakarienė

Sotus troškinys / Fotolia nuotr.
Sotus troškinys / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Ar jau išvijote žiemą iš savo kiemo? Laikas jai kaip reikiant paspirginti padus! O po to galime ir gardžiai bei sočiai pavakarieniauti. Juk rytoj prasideda Gavėnia, kai patariama nevalgyti mėsos ir laikytis pasninko iki pat Velykų...

DIENOS RECEPTAS

Sotus troškinys

4 asmenims. Pagaminsite per 40 min.

Produktai

500 g maltos jautienos; 2 svogūnai; 2 valg. š. aliejaus; 3 skiltelės česnako; 400 g pomidorų tyrės; 2 pomidorai; 800 g konservuotų raudonųjų pupelių; 1 paprika; 1 aitrioji paprika; 1 arbat. š. džiovintų raudonėlių; druskos ir pipirų pagal skonį.

Kaip gaminti

1. Susmulkinkite svogūną, stambiais kubeliais supjaustykite papriką ir pomidorus. Nusunkite ir nuvarvinkite pupeles.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, trumpai apkepkite svogūnus, išspauskite česnaką, sudėkite mėsos faršą, maišydama kepinkite, kol mėsa pakeis spalvą.

3. Aitriosios paprikos ankštį subadykite ir įmeskite į faršą. Jei nemėgstate aštriai, vietoje aitriosios paprikos į troškinį dėkite saldžiosios paprikos miltelių.

4. Kai faršas iškeps, supilkite pomidorų tyrę, įmaišykite paprikas ir pomidorus, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir raudonėliais. Dar šiek tiek pakepinkite, sudėkite pupeles. Uždenkite ir patroškinkite ant silpnos ugnies maždaug 10 min. Tiekite su baltos duonos rieke.

SIŪLOME IŠBANDYTI!

Žemaičių blynai su mėsa
Žemaičių blynai su mėsa / Shutterstock nuotr.