Pomidoruose gausu B1, B2, B3, PP, C vitaminų, karotino, angliavandenių, įvairių organinių rūgščių, pektinų, baltymų, krakmolo, ląstelienos, fermentų, mikroelementų – jodo, kalio, kalcio, magnio, natrio, fosforo.
Pomidorai plačiai naudojami ne tik virtuvėje, bet ir gydymui. Dėl didelio kiekio vitaminų, mikroelementų ir kitų naudingų medžiagų pomidorai padeda gydyti įvairius medžiagų apykaitos sutrikimus. Taip pat jie mažina kraujo spaudimą, naudingi sergant mažakraujyste, širdies bei kraujagyslių, skrandžio, kepenų ligomis, esant bendram silpnumui. Turintiems antsvorio rekomenduojamos pomidorų iškrovos dienos 2–3 kartus per savaitę.
Likopenas, esantis pomidoruose, efektyvus onkologinių susirgimų profilaktikai, taip pat stabdo organizmo senėjimo procesus, veja šalin liūdesį ir depresiją.
Vengti pomidorų savo racione reikia tik sergantiems tulžies pūslės ligomis.
TAIP PAT SKAITYKITE: Kepame tobulą tortą „Napoleoną“. Pataria garsi kulinarė
TAIP PAT SKAITYKITE: Sėjame pomidorus: ką reikia žinoti ir kokių klaidų vengti