Karšti užkandukai svečiams

Degustacijos akimirka / Mariaus Žičiaus/Žmonės.lt nuotr.
Degustacijos akimirka / Mariaus Žičiaus/Žmonės.lt nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2017-05-12 17:00
AA

Ir vėl savaitgalis, ir vėl mieli susitikimai su draugais bei artimaisiais. Pavaišinkite svečius ką tik iš orkaitės ištrauktais, gardžiais užkandukais.

Picos kąsneliai

Jums reikės: 500 g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos, 6 šaukštų pomidorų padažo, 120 g plonai pjaustytų kumpio griežinėlių, 160 g tarkuoto čederio sūrio, kiaušinio, džiovintų raudonėlių.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
  • Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto stalviršio. Plonai aptepkite pomidorų padažu, po 1 cm iki kraštų palikite.
  • Ant padažo išdėliokite kumpio griežinėlius ir tolygiai užbarstykite sūriu (trečdalį sūrio atidėkite).
  • Standžiai susukite tešlą į ritinį ir dėkite į šaldytuvą 10 minučių.
  • Aštriu peiliu supjaustykite ritinį maždaug į 12 pyragėlių ir sudėkite į kepimo formą pjūviu žemyn.
  • Išplakite kiaušinį ir aptepkite pyragėlius, pabarstykite raudonėliais.
  • Ant kiekvieno užberkite po žiupsnį tarkuoto sūrio.
  • Šaukite į orkaitę ir kepkite 12–15 minučių. Prieš tiekdami atvėsinkite 5–8 minutes.

Su špinatais ir voveraitėmis

Pyragėliai su grybais / Fotolia nuotr.

Jums reikės: 500 g šaldytos tešlos, 50 g tarkuoto kietojo sūrio, 100 g špinatų, saujos voveraičių (ar kitų grybų), svogūno, kiaušinio, druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį, aliejaus kepti.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, skardą išklokite kepimo popieriumi.
  • Svogūną ir voveraites supjaustykite labai smulkiai.
  • Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir pakepinkite svogūnus. Po kelių minučių suberkite voveraites.
  • Sudėkite špinatus, įberkite druskos ir pipirų, išmaišykite. Kepkite, kol išgaruos skystis.
  • Iškočiokite tešlą ir supjaustykite kvadratėliais.
  • Ant kiekvieno dėkite po šaukštą špinatų su voveraitėmis ir žiupsnį sūrio. Perlenkę suspauskite gautų trikampėlių kraštus. Visus sudėkite į kepimo skardą.
  • Išplakite kiaušinį ir pyragėlius aptepkite.
  • Šaukite į orkaitę ir kepkite 20 minučių.

Su mėlynėmis

Pyragėliai su varškės įdaru / R. Plonytės nuotr.

Jums reikės: 250 g miltų, 200 ml vandens, žiupsnelio druskos, 250 g sviesto ir gabalėlio skardai ištepti.

Įdarui: 600 g mėlynių, 100 g cukraus, 2 šaukštų rudojo cukraus, kiaušinio.

  • Iš 200 g miltų, druskos ir vandens užminkykite tešlą.
  • Likusius miltus suminkykite su sviestu, suformuokite plytelę ir 20 minučių dėkite į šaldytuvą.
  • Iškočiokite pirmąją tešlą, į vidurį dėkite antrąją ir suvyniokite. Dėkite 20 minučių į šaldytuvą.
  • Išėmusi iškočiokite į stačiakampį, sulenkite 3 kartus ir dėkite į šaldytuvą. Tai padarykite dar 2 kartus.
  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, kepimo skardą ištepkite sviestu, pabarstykite miltais.
  • Mėlynes sumaišykite su cukrumi ir lengvai pertrinkite šakute.
  • Iškočiokite tešlą, didesne stikline išpjaukite skritulius. Į kiekvieno centrą dėkite po šaukštą mėlynių. Išplakite kiaušinį ir patepkite skritulių kraštus. Perlenkusi pusiau kraštus suspauskite.
  • Pyragėlius dėkite į skardą, aptepkite kiaušiniu ir kepkite 10 minučių.
  • Pabarstykite ruduoju cukrumi ir kepkite dar 5 minutes.

Su kriaušėmis ir mėlynuoju sūriu

Jums reikės: 250 g miltų, 200 ml vandens, žiupsnelio druskos, 250 g sviesto.

Įdarui: 450 g kriaušių, 120 g mėlynojo pelėsinio sūrio, 50 g cukraus, žiupsnio druskos, kiaušinio, sviesto kepti.

  • Tešlą gaminkite lygiai taip pat, kaip nurodyta pyragėlių su mėlynėmis recepte.
  • Kriaušes nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
  • Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite kriaušes, cukrų, druską ir kepinkite, iki masė taps skaidri. Atvėsinkite.
  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, skardą išklokite kepimo popieriumi.
  • Tešlą iškočiokite ir supjaustykite kvadratėliais.
  • Į kiekvieno centrą dėkite kriaušių ir užberkite pelėsinio sūrio.
  • Išplakite kiaušinį ir patepkite kvadratėlių kraštelius.
  • Perlenkite pusiau ir suspauskite kraštus.
  • Dėkite į skardą, aptepkite kiaušiniu ir kepkite 12–15 minučių.
{recipe|5334}
{recipe|2873}
{recipe|2876}
{recipe|2878}
{recipe|2909}
{recipe|3468}
{recipe|3456}
{recipe|4808}
{recipe|3807}