Ir vėl savaitgalis, ir vėl mieli susitikimai su draugais bei artimaisiais. Pavaišinkite svečius ką tik iš orkaitės ištrauktais, gardžiais užkandukais.
Picos kąsneliai
Jums reikės: 500 g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos, 6 šaukštų pomidorų padažo, 120 g plonai pjaustytų kumpio griežinėlių, 160 g tarkuoto čederio sūrio, kiaušinio, džiovintų raudonėlių.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
- Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto stalviršio. Plonai aptepkite pomidorų padažu, po 1 cm iki kraštų palikite.
- Ant padažo išdėliokite kumpio griežinėlius ir tolygiai užbarstykite sūriu (trečdalį sūrio atidėkite).
- Standžiai susukite tešlą į ritinį ir dėkite į šaldytuvą 10 minučių.
- Aštriu peiliu supjaustykite ritinį maždaug į 12 pyragėlių ir sudėkite į kepimo formą pjūviu žemyn.
- Išplakite kiaušinį ir aptepkite pyragėlius, pabarstykite raudonėliais.
- Ant kiekvieno užberkite po žiupsnį tarkuoto sūrio.
- Šaukite į orkaitę ir kepkite 12–15 minučių. Prieš tiekdami atvėsinkite 5–8 minutes.
Su špinatais ir voveraitėmis
Jums reikės: 500 g šaldytos tešlos, 50 g tarkuoto kietojo sūrio, 100 g špinatų, saujos voveraičių (ar kitų grybų), svogūno, kiaušinio, druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį, aliejaus kepti.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, skardą išklokite kepimo popieriumi.
- Svogūną ir voveraites supjaustykite labai smulkiai.
- Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir pakepinkite svogūnus. Po kelių minučių suberkite voveraites.
- Sudėkite špinatus, įberkite druskos ir pipirų, išmaišykite. Kepkite, kol išgaruos skystis.
- Iškočiokite tešlą ir supjaustykite kvadratėliais.
- Ant kiekvieno dėkite po šaukštą špinatų su voveraitėmis ir žiupsnį sūrio. Perlenkę suspauskite gautų trikampėlių kraštus. Visus sudėkite į kepimo skardą.
- Išplakite kiaušinį ir pyragėlius aptepkite.
- Šaukite į orkaitę ir kepkite 20 minučių.
Su mėlynėmis
Jums reikės: 250 g miltų, 200 ml vandens, žiupsnelio druskos, 250 g sviesto ir gabalėlio skardai ištepti.
Įdarui: 600 g mėlynių, 100 g cukraus, 2 šaukštų rudojo cukraus, kiaušinio.
- Iš 200 g miltų, druskos ir vandens užminkykite tešlą.
- Likusius miltus suminkykite su sviestu, suformuokite plytelę ir 20 minučių dėkite į šaldytuvą.
- Iškočiokite pirmąją tešlą, į vidurį dėkite antrąją ir suvyniokite. Dėkite 20 minučių į šaldytuvą.
- Išėmusi iškočiokite į stačiakampį, sulenkite 3 kartus ir dėkite į šaldytuvą. Tai padarykite dar 2 kartus.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, kepimo skardą ištepkite sviestu, pabarstykite miltais.
- Mėlynes sumaišykite su cukrumi ir lengvai pertrinkite šakute.
- Iškočiokite tešlą, didesne stikline išpjaukite skritulius. Į kiekvieno centrą dėkite po šaukštą mėlynių. Išplakite kiaušinį ir patepkite skritulių kraštus. Perlenkusi pusiau kraštus suspauskite.
- Pyragėlius dėkite į skardą, aptepkite kiaušiniu ir kepkite 10 minučių.
- Pabarstykite ruduoju cukrumi ir kepkite dar 5 minutes.
Su kriaušėmis ir mėlynuoju sūriu
Jums reikės: 250 g miltų, 200 ml vandens, žiupsnelio druskos, 250 g sviesto.
Įdarui: 450 g kriaušių, 120 g mėlynojo pelėsinio sūrio, 50 g cukraus, žiupsnio druskos, kiaušinio, sviesto kepti.
- Tešlą gaminkite lygiai taip pat, kaip nurodyta pyragėlių su mėlynėmis recepte.
- Kriaušes nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
- Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite kriaušes, cukrų, druską ir kepinkite, iki masė taps skaidri. Atvėsinkite.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, skardą išklokite kepimo popieriumi.
- Tešlą iškočiokite ir supjaustykite kvadratėliais.
- Į kiekvieno centrą dėkite kriaušių ir užberkite pelėsinio sūrio.
- Išplakite kiaušinį ir patepkite kvadratėlių kraštelius.
- Perlenkite pusiau ir suspauskite kraštus.
- Dėkite į skardą, aptepkite kiaušiniu ir kepkite 12–15 minučių.