Maisto ruošimas – ne tik itin vertingas įgūdis, bet ir puiki galimybė kurti atsiminimus. Daugelis su nostalgija iš vaikystės prisimena mamos virtas uogienes ar kuklius, tačiau širdį šildančius patiekalus. Ir Apvalaus kvadrato mokyklos vadovė Laura TEKORĖ (42) su šypsena prisimena savo vaikiškus atradimus ir paklydimus virtuvėje.
„Visada mėgau gaminti ir eksperimentuoti. Iki šiol pamenu, kaip į šaukštą pripyliau cukraus ir vandens, – kaitinau jį virš dujinės viryklės, kad pasidaryčiau ledinuką. Tąsyk nudegiau rankas, nes nepagalvojau, kad šaukšto negalima laikyti plika ranka – jis gi įkaista“, – kvatoja Laura.
Dabar ji virtuvėje sukasi kartu su devynmete dukra Patricija. Jai itin patinka maisto ruoša, mergaitė jau turi savo pareigų. „Jei gaminame mielinę ar sviestinę tešlą, kur reikia daug rankų darbo, tešla yra dukters atsakomybė. Kai užsinori bandelių, ji eina minkyti tešlos, o aš darau visa kita. Man labai smagu, kad kartu gaminame. Patricija formuoja savo kūrinėlius, aš – savo: ant stalo patiekiame bendrą darbą“, – pasakoja.
Tiek ruošdama valgį, tiek prisėdusi prie stalo Laura bando papasakoti dukrai apie sveikos mitybos principus, kokių produktų reikėtų valgyti daugiau, kokių – mažiau. Stengiasi, kad kalbos neliktų tik teorija, tad džiaugiasi, kad Patricija, lankanti mamos įkurtą mokyklą, mokytojų paprašyta išsikelti savaitės tikslą panoro valgyti kuo daugiau daržovių ir vaisių.
„Patricija užsibrėžė, kad per pietus ir vakarienę bent pusę lėkštės užims daržovės. Per pusryčius sunkiau tai padaryti – daržovės prie košės nelabai dera. Tačiau be galo džiaugiuosi jos išsikeltu tikslu“, – šypsosi Laura.