Keksiukai su mėlynėmis

Keksiukai su mėlynėmis / Asmeninio archyvo nuotr.
Keksiukai su mėlynėmis / Asmeninio archyvo nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Vasara dovanoja pilnas saujas skaniausių uogų. Pagardinkite jomis mėgstamus desertus ir mėgaukitės gaiviu skoniu bei nepakartojamu aromatu.

Jums reikės: 2 kiaušinių, 150 g cukraus, 125 ml pieno, 225 g miltų, 0,5 l mėlynių, 50 ml aliejaus, 1 a. š. vanilės ekstrakto, 1 a. š. kepimo miltelių, žiupsnelio druskos.

  • Kiaušinius išsukite su cukrumi, kol masė pabals. Supilkite pieną ir dar kartą gerai išplakite.
  • Įmaišykite aliejų bei vanilės ekstraktą. Suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius ir užmaišykite glotnią tešlą.
  • Pagardinkite žiupsneliu druskos ir sužerkite mėlynes. Dar kartą permaišykite ir išpilstykite tešlą į keksiukų formeles. Nepripilkite iki pat viršaus, nes keksiukai pakils.
  • Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 min.