Keliautojų atgaiva – spanguolių gėrimas ir jėgas grąžinantis troškinys

Spanguolių gerimu vaišinosi laidos „Skanus pokalbis“ dalyviai / BTV nuotr.
Spanguolių gerimu vaišinosi laidos „Skanus pokalbis“ dalyviai / BTV nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

Keliautojų Vytaro Radzevičiaus ir Vitoldo Miliaus prie stalo raginti du kartus nereikia. BTV laidoje „Skanus pokalbis“ jie gardžiavosi gaiviu spanguolių gėrimu ir mėsos bei daržovių troškiniu.

Spanguolių gėrimas

Reikės:

– Stiklinės spanguolių;

– Mėtos šakelės;

– Šaukšto medaus;

– Trupučio imbiero;

– Pusės apelsino;

– Litro vandens;

Kaip pasigaminti:

Sutriname spanguoles ir įberiame truputį mėtos. Įkrečiame didelį šaukštą medaus, dedame truputį imbiero ir viską užpilame vandeniu. Tuomet įdedame keletą skiltelių apelsino ir gėrimą nukošiame. Trumpam paliekame pastovėti.

Nomedos karoliukai su mėsa

Taip žaismingai V.Radzevičius ir V.Milius pakrikštijo BTV laidos „Skanus pokalbis“ kulinaro Reinio pagamintą mėsos ir daržovių troškinį.

Reikės:

– Šoninės arba vytintos pančetos;

– Šlakelio aliejaus;

– Brandintos jautienos;

– Virtų avinžirnių;

– Saliero šaknies;

– Svogūno;

– Česnako;

Pusės poro;

– Svogūno laiškų;

– Prieskoninių žolelių;

– Morkos;

– Šakelės miško kadagio.

Kaip pasigaminti:

Sukapojame česnaką, supjaustome porą, svogūną, svogūnų laiškų apatines dalis. Šiaudeliais supjaustome morką ir saliero šaknį. Apkepiname šoninę ar pančetą su šlakeliu alyvuogių aliejaus, įkapojame kadagio. Jiems šiek tiek apskrudus sudedame supjaustytas daržoves. Šiaudeliais supjaustome jautieną ir dedame apskrusti kartu su daržovėmis. Pagardiname druska ir grūstų pipirų mišiniu, sudedame virtus avinžirnius ir patroškiname. Prieš pat pabaigą sudedame kapotas žoleles ir svogūnų laiškus. Skanaus!

„Skanus pokalbis“ – sekmadienį, 19 val. per BTV.