Kepame baklažaną: 14 patiekalų receptų
Jei neplanuosi – nieko neturėsi. Tas pats galioja ir valgiaraščiui. Jei neplanuosi, tai valgysi bet ką, bet kur ir bet kaip. O juk taip nenorime, tiesa?
Endokrinologas Antanas Šatas: „Kovo pradžia – geriausias laikas mesti svorį“
Šiandien siūlome baklažaną. Ką derėtų žinoti?
♦ Baklažanus kepkite tik labai gerai įkaitintame aliejuje – daržovės jo mažiau sugers.
♦ Jeigu išsirinkote didelius ir „pagyvenusius“ baklažanus, jų odelę geriau nulupkite – stora ir sprangi ji sunkiai iškepa. Tačiau verčiau rinktis šviežius baklažanus, mat visos šios daržovės mineralinės medžiagos yra odelėje.
♦ Orkaitėje kepamų įdarytų baklažanų odelė nesutrūkinės, jei prieš tai ją subadysite šakute.
♦ Kad baklažanai nebūtų kartūs, prieš gamindama supjaustykite juos griežinėliais, gausiai pasūdykite, apie pusvalandį palikite pastovėti, išsiskyrusį skystį kartu su druskos pertekliumi nuvalykite popieriniu rankšluosčiu ir tik tada kepkite.
♦ Kartumas išnyks ir pamirkius baklažanų griežinėlius stipriai sūdytame vandenyje.
♦ Kad baklažanai ilgiau stovėtų, laikykite juos įsuktus į popierių.
♦ Geri baklažanai turi būti tvirti, jų odelė lygi, blizganti ir be patamsėjimų.
♦ Nusipirkusi baklažanus stenkitės suvartoti per kelias dienas. Jokiu būdu nedėkite jų į šaldytuvą – šilumą mėgstanti daržovė nuo šalčio labai greitai genda.
TAIP PAT SKAITYKITE: Savaitės horoskopas – kovo 7–13 d.