Kepinių knygą mugėje pristačiusi Beata Nicholson gerbėjus lepino jaukiais pokalbiais ir karštu šokoladu

Beata Nicholson ir Domantas Užpalis / Luko Balandžio nuotr.
Beata Nicholson ir Domantas Užpalis / Luko Balandžio nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

Šeštadienio vakarą parodų rūmuose „Litexpo“ vykstančioje Vilniaus knygų mugėje TV laidų vedėja, kulinarinių knygų ir tinklaraščio autorė Beata Nicholson skaniai pavalgyti mėgstančius renginio lankytojus kvietė į savo kepinių knygos pristatymą, kurio metu susirinkusiuosius lepino šiltais pokalbiais ir burnoje tirpstančiu šokoladu.

Kartu su B.Nicholson konferencijų salėje pasirodė šokoladų namų vadovas Domantas Užpalis, galimybe pasikalbėti su šiais žmonėmis pasinaudoti nusprendė per keliasdešimt žmonių. Įkvėpimas – būtent apie jį viešai diskutuoti nutarė B.Nicholson ir D.Užpalis.

Jau trečią kulinarijos knygą išleidusi kulinarė pripažįsta: anksčiau nė nebūtų pagalvojusi, kad galėtų taip pasinerti į šią veiklą.

„Išleidusi knygą mėgstu nuvažiuoti į knygyną ir susitikti su skaitytojais. Jie užduoda man klausimus, kurių dažniausias, matyt, iš kur gaunu visus knygoose esančius receptus ir ar pati juos išbandau. Man pačiai tai keista – jei prieš kelerius metus kas būtų pasakęs, kad būsiu išleidusi kelias knygas, o kiekvienoje bus per šimtą receptų, būčiau nepatikėjusi“, – pasakojo B.Nicholson, savo namuose turinti tikrą kulinarinių knygų kolekciją.

Pasakojo apie knygos gimimą

Moteris pripažino besijaučianti priklausoma nuo „tokių dalykų kaupimo“ ir minčių apie savo naujai gimstančios knygos temą. „Pavyzdžiui, kai rašiau šią knygą apie kepinius, eidavau į kavines, visko ragaudavau, vertindavau, užsirašydavau. Klausinėjau žmonių, vieni su kitais dalijomės informacija ir mokėmės vieni iš kitų“, – pasakojo ji.

Gaminimas jai – daugiau nei tiesiog maisto ruošimas: B.Nicholson tai – saviraiška. „Labai mėgstu konditeriją, kepinius. Šios knygos vizija mano galvoja gimė lygiai prieš trejus metus, po knygų mugės. Mane paėmė įkvėpimas, atėjo energijos banga. Atsisėdau ir savo mažam kompiutery surašiau, kokie bus skyriai, kaip vadinsis knyga. Tokia dabar ši knyga ir yra“, – sakė kulinarė, tokiu pat būdu parašiusi ir kitas knygas, o dabar kurianti ketvirtąją.

Surašius visus receptus reikia dirbti sunkesnį darbą – aprašomus patiekalus gaminti ir fotografuoti. „Tam reikia kelių „užėjimų“ – per vieną susitikimą nufotografuodavome aštuonias, kartais dešimt patiekalų“, – pasakoja ji. Vėliau išbandyti receptus ji siūlo draugėms, giminaičiams. Jei šiems kas nepavyksta – B.Nicholson puola juos taisyti. „Taip ir gimsta knyga“, – šypsojosi autorė.

Vaišino šokoladu

Gražių žodžių B.Nicholson negailėjo kolega D.Užpalis – vadino geriausia šalies kulinare, negailėjo kompimentų. „Mano mama didžiausia tavo fanė“, – juokėsi vyras. Anot jo, tokia ypatinga B.Nicholson tapo vien todėl, kad niekad nesiekė tokia tapti.

Ir it žinodami, kad vien kalbomis publikos nepamaitinsi, B.Nicholson ir D.Užpalis nutarė pamaloninti smaližius gerbėjus saldumynais: vaišino karštu, kątik paruoštu šokoladu. Šis karšto šokolado receptas – bendras jųdviejų projektas, palikęs įspūdį saldumynus mėgstantiems gerbėjams.