Keptos daržovės

Daržovių pyragas / Fotolia nuotr.
Daržovių pyragas / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Pavasarį būtina valgyti kuo daugiau daržovių. Kepkite, virkite, įmaišykite į tešlą, kimškite įdaro ir skanaukite.

Įdaryti baklažanai

Jums reikės: 2 didelių baklažanų, 400 g savo sultyse konservuotų pomidorų, po 150 ml rudųjų lęšių ir ryžių, 500 ml natūralaus daržovių sultinio, 2 morkų, 2 svogūnų, po raudoną ir geltoną papriką, pagal skonį druskos, pipirų, cukraus, bazilikų, aitriosios paprikos ankšties, alyvuogių aliejaus, 200 g mocarelos, 2 skiltelių česnako, 3 šaukštų riešutų.

  • Baklažanus perpjaukite išilgai pusiau, šaukštu išskobkite minkštimą, jį sukapokite. Morkas sutarkuokite, paprikas išvalykite, susmulkinkite.
  • Lęšius ir ryžius išvirkite sultinyje.
  • Įdarui svogūnus ir išvalytą aitriąją papriką supjaustykite, česnakus sugrūskite ir viską pakepinkite aliejuje, kol pakvips. Suberkite baklažanų minkštimą, morkas, paprikas ir kepkite apie 10–15 min. Sukrėskite ryžius ir lęšius.
  • Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, žiupsneliu cukraus, suberkite sausoje keptuvėje paskrudintus riešutus.
  • Baklažanų puseles pasūdykite, krėskite įdaro ir išdėliokite kepimo formoje.
  • Ant kiekvienos krėskite pomidorų, klokite mocarelos griežinėlių ir kepkite orkaitėje, kol apskrus.
  • Tiekite apibarsčiusi kapotais bazilikais.

Sočioji lazanija

Jums reikės: 600 g pomidorų, 3 šaukštų aliejaus, 400 g pievagrybių, didelio poro, saliero lapkočio, 250 ml grietinėlės, 4 šaukštų pesto padažo, 10 lazanijos lakštų, 250 g mėgstamo tarkuoto sūrio, pagal skonį druskos, pipirų, bazilikų, Vusterio padažo.

  • Pomidorų viršūnėles įpjaukite kryžmai, nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir sukapokite.
  • Porus ir salierus susmulkinkite.
  • Pievagrybius nuvalykite, supjaustykite griežinėliais.
  • Karštame aliejuje porus ir salierus kepinkite, kol suminkštės, suberkite grybus, pomidorus su visu skysčiu.
  • Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, supilkite grietinėlę, įmaišykite Vusterio ir pesto padažą ir 10 min. troškinkite.
  • Dideliame vandens kiekyje išvirkite lazanijos lakštus. Išgriebkite ir apšlakstykite aliejumi, kad nesuliptų.
  • Į kepimo formą klokite kelis lazanijos lakštus, pilkite padažo ir vėl tieskite lakštą, taip susluoksniuokite visus produktus.
  • Ant viršaus pilkite likusį padažą.
  • Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol dailiai apskrus viršus, prieš baigiant kepti patiekalą apibarstykite tarkuotu sūriu.

Daržovių sluoksniuotis

Jums reikės: nemažos cukinijos, 400 g moliūgo, 2 raudonų paprikų, 2 bulvių, po 200 g varškės ir rikotos, ryšulėlio prieskoninių žolelių, 3 svogūnų, 4 šaukštų sviesto, 3 šaukštų aliejaus, 6 kiaušinių, pagal skonį druskos ir maltų juodųjų pipirų.

  • Svogūnus sukapokite, pakepinkite svieste.
  • Cukinijas supjaustykite griežinėliais, pakepinkite su svogūnais.
  • Moliūgus ir paprikas susmulkinkite kubeliais, paskrudinkite svieste.
  • Kiaušinius išplakite su rikota iki vientisos masės, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite žolelėmis ir pipirais.
  • Apskritą kepimo formą ištepkite riebalais, krėskite dalį cukinijų, paprikų ir moliūgų masės, pilkite dalį kiaušinių.
  • Ant viršaus sukrėskite likusias daržoves ir apliekite likusiu kiaušinių plakiniu.
  • Apibarstykite tarkuotu sūriu.
  • Pyragą kepkite iki 180 °C karštumo orkaitėje apie 20 min.
  • Tiekite gausiai apibarsčiusi likusiomis žolelėmis.