Kodėl Milita Daikerytė nevalgo mėsos?
Nors Lietuvoje ji išgarsėjo kaip dainininkė, 20-metę Militą Daikerytę daugelis dabar pažįsta kaip grožio salono vadovę ir vizažo meistrę. Grožio srityje sukasi ir Militos sesuo Silvija – baigusi verslo mokslus, pasirinko profesionalios plaukų stilistės kelią. Kartu apsilankiusios kulinarinėje TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“ seserys pasakos ne tik apie tarpusavio ryšį, nuo mažens išugdytą verslumą, bet ir apie valgymo įpročius.
Jau šį šeštadienio rytą su žiūrovais sveikinsis laidoje „Virtuvės istorijos“ dalyvauti nusprendusios Milita ir Silvija Daikerytės. Šį kartą merginos gamins itin išrankiam svečiui – mylimam tėčiui Artūrui.
Nors virtuvėje ir virs kova, seserys tvirtins – tarp jųdviejų jokios konkurencijos nėra. Atvirkščiai – merginas sieja nepaaiškinamai stiprus ryšys. „Mes niekada nekovojame – tarp sesių kova nevyksta. Turbūt geresnės sesers šiame pasaulyje negalėčiau įsivaizduoti. Mūsų seseriškas ryšys yra be galo stiprus ir dėl to esu labai laiminga“, – šiltų jausmų Militai neslėps Silvija.
Milita atvira – sėkmė versle jai nebuvo padėta ant lėkštutės. „Manau, kad tai tikrai didelis tėvų įnašas. Jie mums nuo mažų dienų rodė tokį pavyzdį – net dienpinigius mums reikėjo užsidirbti“, – pasakos Militos sesuo Silvija.
Atvirai besišnekučiuojant dienos pietų restorane „ilunch“ įsikūrusioje laidos studijoje užgims tikri šedevrai: Silvija su laidos „Virtuvės istorijos“ šefe Ilona Juciūte-Čibirkiene gamins brandintos jautienos kepsnį su kuskuso salotomis, o Milita, padedama grilių meistro Vaidoto Rutkausko, ruoš grilyje keptą jautienos kepsnį su karamelizuotais burokėliais.
Tiesa, pati Milita atskleis mėsos visai nevalganti. „Neturiu kažkokių ypatingų nusistatymų ir nesu prieš mėsą. Tiesiog jos nevartoju, nes jaučiuosi geriau, mėsą pakeičiu į kitus produktus, kurie turi lygiai tiek pat maistingumo, reikalingų medžiagų“, – tikins Milita.
Merginoms teks nelengva užduotis – nustebinti savo kulinarijai neabejingą tėtį Artūrą, kurio verdiktas nulems kulinarinės kovos laimėtoją.