Kokių maisto produktų vengti peršalus?
Peršalimo metu gydomės šiltomis sriubomis, arbatomis, tačiau apie tai, ką vertėtų išmesti iš savo valgiaraščio, susimąstome retai. Taigi šiandien siūlome pasidomėti, kokie maisto produktai trukdo pasveikti!
Alkoholis
Jau savaime alkoholis nėra naudingas mūsų sveikatai, tad belieka tik įsivaizduoti, kokią žalą jis padaro mūsų organizmui, kai sergame. Visų pirma, sukelia dehidrataciją, antra, galvos skausmą, o ką jau kalbėti apie tai, kad vaistų ir alkoholio derinys yra apskritai nuodingas kokteilis…
Sultys iš pakelio ir gazuoti gėrimai
Atrodytų, kas čia keisto ir neleistino? Skubame pasakyti – cukrus. Jo šiuose gėrimuose apstu, o cukrus, kaip žinote, yra tikras džiaugsmas vėžinėms ląstelėms. Jeigu persistengsite, gali būti, sirgsite ilgiau, kadangi imuninė sistema silpnėja, o angliarūgštė gali sudirginti skrandį. Taip pat pridėkite konservantus, kofeiną bei kitus cheminius priedus ir suprasite, kad šių gėrimų geriau ligos metu vengti.
Greitasis ir keptas maistas
Tokie maisto produktai gali sutrikdyti virškinimo sistemą, kadangi juose daug riebalų, šie neigiamai veikia kepenis. Taigi, pasirinkimas tikrai nekoks – verčiau greituoju maistu nepiktnaudžiauti ir skanauti šilto, tačiau namuose paruošto nekaloringo, neriebaus, lengvai virškinamo maisto.
Kava
Rytinis gėrimas, be kurio sunku išsiversti? Vėlgi, kol jaučiate peršalimo simptomus, geriau vengti kavos, kadangi ji (taip pat, kaip ir alkoholis) iš organizmo šalina skysčius. Verčiau gerkite žolelių arbatas su medumi, citrina ir imbieru, na, o vanduo niekuomet nepakenks (žiemą rinkitės šiltą vandenį).
Pomidorai ir kiti rūgštūs produktai
Pavyzdžiui, padažai, marinuotos daržovės, tokios, kaip agurkėliai ar aitriosios paprikos, kažin ar geras pasirinkimas. Taip sudirginsite virškinamąjį traktą, be to, rūgštys gali sukelti skausmą ir diskomfortą burnos gleivinėje.
Pieno produktai
Pieno produktai jau gana seniai vertinami itin prieštaringai, tarkime, sakoma, kad pienas gali padidinti vėžio riziką. O kiti specialistai laikosi nuomonės, kad pieno produktai kaip tik kovoja su infekcijomis ir dargi aprūpina organizmą baltymais bei vitaminu D. Tačiau ligos metu būkite atsargūs su pieno produktais, kadangi kai kurie jų skatina gleivių susidarymą, todėl lėčiau sveikstame. Jeigu neiškęsite, tuomet pagardinkite jogurtą ar varškę imbieru, kuris veikia antibakteriškai ir kovoja su virusais.