Kokius patiekalus ruošti su daigais

Saulėgrąžų daigų salotos su avokadų kremu / Shutterstock nuotr.
Saulėgrąžų daigų salotos su avokadų kremu / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Gležni daigeliai – ne tik vertingas produktas. Su išmone paruošti jų patiekalai dar ir labai skanūs. Išbandykite siūlomus receptus, kurkite savus, mėgaukitės visaverčiu maistu ir būkite sveiki!

Salotos su liucernų daigais

Jums reikės: 7 kupinų šaukštų liucernų daigų, vidutinio dydžio virto burokėlio, česnakų skiltelės, šaukšto aliejaus, žiupsnelio druskos, mėgstamų prieskoninių žalumynų.

  • Česnakus sugrūskite, prieskoninius žalumynus smulkiai sukapokite, daigus perplaukite šaltu vandeniu.
  • Burokėlį nulupkite, supjaustykite vienodo dydžio kubeliais. Sudėkite į dubenį, supilkite aliejų ir gerai išmaišykite. Sudėkite kitus produktus, pagal skonį pasūdykite ir iš karto patiekite.
  • Traškių liucernų daigelių skonis panašus į žaliųjų žirnelių. Taigi jais galite gardinti visus patiekalus, kur derėtų žirneliai.

Citrusinių vaisių salotos su kviečių želmenimis

Jums reikės: didelio apelsino, pusės greipfruto, 100 ml apelsinų sulčių, nedidelės dėžutės kviečių želmenų, 2 šaukštų migdolų drožlių.

  • Apelsiną ir greipfrutą nulupkite, išskirstykite skiltelėmis, o šias supjaustykite nedideliais kubeliais.
  • Kviečių želmenis sutrinkite elektriniu maišikliu. Gautą košelę išplakite su apelsinų sultimis.
  • Iš želmenų ir sulčių pagamintą padažą supilkite į dubenį su vaisių gabalėliais, gerai išmaišykite ir apibarstykite migdolų drožlėmis.

Pikantiškas avokadų padažas su lapiniais ridikėliais

Jums reikės: 3 sunokusių avokadų, 150 g ridikėlių daigų, česnakų skiltelės, 2 šaukštų citrinų sulčių, druskos, maltų juodųjų pipirų.

  • Avokadus perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus, kiekvieną puselę nulupkite (jei vaisiai labai sunokę, patogiau ne lupti odelę, o šaukštu išgramdyti minkštimą). Masę sutrinkite šakute arba elektriniu maišikliu, nedelsdami supilkite citrinų sultis, kad nepatamsėtų.
  • Sudėkite grūstus česnakus, ridikėlių daigus, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir labai gerai išmaišykite.
  • Padažą skanu valgyti su šiaudeliais pjaustytomis daržovėmis, salierų lapkočiais, įvairiais traškučiais. Tinka ir salotoms gardinti.

Šviežių daržovių salotos su sojų pupelių daigais

Jums reikės: pomidoro, agurko, raudonųjų paprikų ankšties, morkos, saujos sojų pupelių daigų, pluoštelio prieskoninių žalumynų, 2 šaukštų neriebaus majonezo, druskos.

  • Pomidorus, agurkus ir paprikas supjaustykite panašaus dydžio gabaliukais, o morkas stambiai sutarkuokite. Sudėkite į vieną dubenį, suberkite susmulkintus prieskoninius žalumynus, tekančiu vandeniu nuplautus daigus.
  • Sudėkite majonezą ir atsargiai išmaišykite. Jei reikia, pasūdykite.
  • Šias salotas galima gardinti ne majonezu, o aliejaus ir citrinų sulčių mišiniu. Tokios salotos bus dar vertingesnės!

Daigintų kviečių maltinukai

Jums reikės: 400 g daigintų kviečių, 2–3 česnakų skiltelių, 2 šaukštų varškės, 2 kiaušinių, druskos, maltų juodųjų pipirų, aliejaus maltinukams kepti.

  • Kviečius perplaukite tekančiu vandeniu ir sumalkite mėsmale. Sudėkite sugrūstus česnakus, varškę, įmuškite kiaušinius, pasūdykite, pagardinkite pipirais, viską gerai suminkykite ir formuokite norimo dydžio maltinukus.
  • Paruoštus maltinukus galima kepti keptuvėje įkaitintame aliejuje arba šiek tiek apskrudusius patroškinti su grietine. Beje, jų skonis – beveik kaip mėsos!
{recipe|889}
{recipe|1626}
{recipe|2999}
{recipe|4567}
{recipe|4680}