Kokius patiekalus ruošti su daigais
Gležni daigeliai – ne tik vertingas produktas. Su išmone paruošti jų patiekalai dar ir labai skanūs. Išbandykite siūlomus receptus, kurkite savus, mėgaukitės visaverčiu maistu ir būkite sveiki!
Salotos su liucernų daigais
Jums reikės: 7 kupinų šaukštų liucernų daigų, vidutinio dydžio virto burokėlio, česnakų skiltelės, šaukšto aliejaus, žiupsnelio druskos, mėgstamų prieskoninių žalumynų.
- Česnakus sugrūskite, prieskoninius žalumynus smulkiai sukapokite, daigus perplaukite šaltu vandeniu.
- Burokėlį nulupkite, supjaustykite vienodo dydžio kubeliais. Sudėkite į dubenį, supilkite aliejų ir gerai išmaišykite. Sudėkite kitus produktus, pagal skonį pasūdykite ir iš karto patiekite.
- Traškių liucernų daigelių skonis panašus į žaliųjų žirnelių. Taigi jais galite gardinti visus patiekalus, kur derėtų žirneliai.
Citrusinių vaisių salotos su kviečių želmenimis
Jums reikės: didelio apelsino, pusės greipfruto, 100 ml apelsinų sulčių, nedidelės dėžutės kviečių želmenų, 2 šaukštų migdolų drožlių.
- Apelsiną ir greipfrutą nulupkite, išskirstykite skiltelėmis, o šias supjaustykite nedideliais kubeliais.
- Kviečių želmenis sutrinkite elektriniu maišikliu. Gautą košelę išplakite su apelsinų sultimis.
- Iš želmenų ir sulčių pagamintą padažą supilkite į dubenį su vaisių gabalėliais, gerai išmaišykite ir apibarstykite migdolų drožlėmis.
Pikantiškas avokadų padažas su lapiniais ridikėliais
Jums reikės: 3 sunokusių avokadų, 150 g ridikėlių daigų, česnakų skiltelės, 2 šaukštų citrinų sulčių, druskos, maltų juodųjų pipirų.
- Avokadus perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus, kiekvieną puselę nulupkite (jei vaisiai labai sunokę, patogiau ne lupti odelę, o šaukštu išgramdyti minkštimą). Masę sutrinkite šakute arba elektriniu maišikliu, nedelsdami supilkite citrinų sultis, kad nepatamsėtų.
- Sudėkite grūstus česnakus, ridikėlių daigus, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir labai gerai išmaišykite.
- Padažą skanu valgyti su šiaudeliais pjaustytomis daržovėmis, salierų lapkočiais, įvairiais traškučiais. Tinka ir salotoms gardinti.
Šviežių daržovių salotos su sojų pupelių daigais
Jums reikės: pomidoro, agurko, raudonųjų paprikų ankšties, morkos, saujos sojų pupelių daigų, pluoštelio prieskoninių žalumynų, 2 šaukštų neriebaus majonezo, druskos.
- Pomidorus, agurkus ir paprikas supjaustykite panašaus dydžio gabaliukais, o morkas stambiai sutarkuokite. Sudėkite į vieną dubenį, suberkite susmulkintus prieskoninius žalumynus, tekančiu vandeniu nuplautus daigus.
- Sudėkite majonezą ir atsargiai išmaišykite. Jei reikia, pasūdykite.
- Šias salotas galima gardinti ne majonezu, o aliejaus ir citrinų sulčių mišiniu. Tokios salotos bus dar vertingesnės!
Daigintų kviečių maltinukai
Jums reikės: 400 g daigintų kviečių, 2–3 česnakų skiltelių, 2 šaukštų varškės, 2 kiaušinių, druskos, maltų juodųjų pipirų, aliejaus maltinukams kepti.
- Kviečius perplaukite tekančiu vandeniu ir sumalkite mėsmale. Sudėkite sugrūstus česnakus, varškę, įmuškite kiaušinius, pasūdykite, pagardinkite pipirais, viską gerai suminkykite ir formuokite norimo dydžio maltinukus.
- Paruoštus maltinukus galima kepti keptuvėje įkaitintame aliejuje arba šiek tiek apskrudusius patroškinti su grietine. Beje, jų skonis – beveik kaip mėsos!