Kokteilių dieta. 5 gėrimų receptai

Vaisių ir uogų kokteiliai. / Fotolia nuotr.
Vaisių ir uogų kokteiliai. / Fotolia nuotr.
Šaltinis: „Edita“
A
A

Šios dietos galite laikytis dvejopai: porą savaičių vietoj vakarienės gerti tik kokteilį arba dvi dienas atsisakyti bet kokio maisto, o alkį 5–6 kartus per dieną malšinti sulčių ir pasukų gėrimu.

Kai organizmu reikia skirti energijos maistui virškinti, jis lengvai pašalina audiniuose ir sąnariuose susikaupusias toksines medžiagas. Be to, pasukose esantys baltymai lengvai pasisavinami ir gerai malšina alkį.

Pastaba. Į pasukas pilkite ką tik išspaustų sulčių (morkų, burokėlių, kopūstų, salierų, obuolių ar kitų šviežių vaisių). Sultys iš pakelių netinka! Kokteilį gaminkite prieš pat gerdami. Pastovėjęs gėrimas netenka daugelio fermentų ir būna mažiau vertingas. Visus kokteilius galite pagardinti trupučiu mėgstamų prieskonių (cinamonu, imbieru) ar sauja susmulkintų prieskoninių žalumynų.

Priminimas. Prieš pasirinkdami dietą, pasitarkite su specialistu.

Kokteilių receptai

  • Uogų kokteilis su imbierais. Maišikliu sutrinkite 4 šaukštus šviežių ar šaldytų uogų (ypač tinka žemuogės), šaukštelį tarkuotų šviežių imbierų bei 150 ml pasukų. Kokteilį galite pasaldinti šaukšteliu medus.
  • Agurkų kokteilis su aitriosiomis paprikomis. 150 ml pasukų išplakite su 10 ml agurkų sulčių ir pagardinkite žiupsneliu aitriųjų paprikų miltelių.
  • Burokėlių kokteilis. 150 ml burokėlių sulčių sumaišykite su 0,5 šaukštelio krienų ir 100 ml pasukų.
  • Morkų kokteilis. Po 100 ml pasukų ir morkų sulčių sumaišykite su 0,5 apelsino sultimis.
  • Greipfrutų kokteilis. 1 greipfruto sultis išplakite su 150 ml pasukų ir pagardinkite smulkintais mėtų lapeliais.

TAIP PAT SKAITYKITE: Sočiausi užkandžiai iki 100 kcal