Kopūstų blyneliai: ekonomiškas šedevras iš kelių produktų

Kopūstų blyneliai / Salotų nenoriu nuotr.
Kopūstų blyneliai / Salotų nenoriu nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

Nė viena įsimintina istorija neprasidėjo kvietimu pavalgyti salotų. Tinklaraščio „Salotų nenoriu“ autorė Dovilė kviečia skaičiuoti prisiminimus, o ne kalorijas. Tačiau šįkart ji dalijasi vegetarišku kopūstų ir morkų blynelių receptu.

Nors tinklaraštis ir vadinasi „Salotų nenoriu“, daržoves aš mėgstu. Šviežias, keptas, virtas garuose... Tad šįkart siūlau išsikepti ne kokį nors šokoladinį keksą, o pikantiškų kopūstų blynelių. Tikiu, skamba gana keistai, bet patikėkit, jais tikrai nenusivilsit. Juos galima valgyti vienus arba patiekti kaip garnyrą. Mano surastas fantastiškiausias derinys – kopūstų blyneliai, burokėlių karpačio ir fetos sūris.

Reikės:

  • 2 didelių kiaušinių

  • 120 ml vandens

  • 2 šaukštų sojos padažo

  • 1 šaukšto sezamų aliejaus

  • 1 morkos

  • 90-120 g miltų

  • 4-5 puodelių smulkinto kopūsto

  • 3 laiškinių svogūnų

  • po žiupsnį pipirų ir druskos

Gaminame

Orkaitę įkaitiname iki 200 (180 jei su vėjeliu) laipsnių.

1 žingsnis: padalijame kopūstą į keturias lygias dalis ir jį tarkuojame ar smulkiname peiliu tol, kol turėsime maždaug 4-5 stiklines kopūsto.

2 žingsnis: nuskutame morką ir ją sutarkuojame burokine tarka. Susmulkiname laiškinius svogūnus.

3 žingsnis: dideliame dubenyje išplakame iki vientisos masės kiaušinius, vandenį, sojos padažą, sezamo aliejų ir druską su pipirais. Pamažu beriame miltus į plakinį ir vis maišome. Turi gautis tirštoka tešla, panaši į blynų.

4 žingsnis: visas daržoves suberiame į plakinį ir viską gerai išmaišome. Įsitikiname, kad visos daržovės būtų aplipusios tešla.

5 žingsnis: skardą išklojame kepimo popieriumi. Šaukštu dedame tešlą į skardą ir kiekvieną kauburėlį paspaudžiame šaukštu, kad įgautų blyno formą. Aš slėgimui panaudojau plokščią grūstuvą – idealus variantas. Kepame maždaug 10-15 minučių, kol krašteliai paruduoja.

Daugiau receptų rasite www.salotunenoriu.com