Kovo 11-ajai – lietuviškas valgiaraštis

Žemaičių blynai su mėsa / Shutterstock nuotr.
Žemaičių blynai su mėsa / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2013-03-11 12:08
AA

Kovo 11-osios proga siūlome prisiminti keletą nuo seno įvairiuose Lietuvos regionuose gaminamų ir mėgstamų bulvinių patiekalų...

DIENOS RECEPTAS

Žemaičių blynai

4 asmenims. Pagaminsite per 1 val.

 

Produktai

1 kg bulvių, 1 kiaušinis, 3 valg. š. miltų, 400 g virtos kiaulienos (gali būti ir kitokia virta mėsa), 1 svogūnas, 1 valg. š. sviesto, 2 valg. š. maltų džiūvėsių, 3 valg. š. aliejaus, pagal skonį druskos ir pipirų.

 

Kaip gaminti

1. Bulves nulupkite, išvirkite, šiek tiek atvėsinkite ir sutrinkite grūstuvu arba sumalkite mėsmale. Įmuškite kiaušinį, įberkite miltus, pasūdykite ir išminkykite.

2. Sumalkite virtą mėsą. Svogūną supjaustykite ir pakepinkite svieste. Sudėkite svogūnus į maltą mėsą, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išmaišykite.

3. Iš maltų bulvių tešlos padarykite paplotėlius, dėkite šaukštą mėsos įdaro, užlenkite kraštus ir suformuokite pailgą blynelį. Lėkštėje sumaišykite šaukštą miltų ir du šaukštus džiūvėsėlių, apvoliokite mišinyje blynelius ir kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Patiekite su liesu jogurtu ar grietine.

Kulinaro patarimas: žemaičių blynus galite įdaryti maltos paukštienos arba grybų įdaru. Grybus apvirkite arba pakepinkite keptuvėje, jei naudosite pievagrybius, susmulkinkite ir sumaišykite su kepintais svogūnais.

 

PARAGAUKITE!

Didžkukuliai su mėsa, pagardinti petražolėmis / Autorės nuotr.
Didžkukuliai su mėsa, pagardinti petražolėmis / Autorės nuotr.

 

   Dzūkiški švilpikai

 

 

 

 

Didžkukuliai su mėsa, pagardinti petražolėmis / Autorės nuotr.
Didžkukuliai su mėsa, pagardinti petražolėmis / Autorės nuotr.