Kriaušių čatnis

Kriaušių čatnis / Vida Press nuotr.
Kriaušių čatnis / Vida Press nuotr.
Šaltinis: Elaima.lt
A
A

Kažkodėl šis vaisius nepelnytai pamirštamas ir per retai išnaudojamas virtuvėje. Pasislinkite, pone obuoly, dabar – kriaušių metas.

Reikės:

  • 700 g kriaušių,
  • 250 g cukraus,
  • 125 g besėklių razinų,
  • 80 g konservuotų imbierų,
  • 375 ml acto,
  • po šaukštelį druskos, maltų gvazdikėlių ir kvapiųjų pipirų mišinio.

Kriaušes nulupti, supjaustyti kubeliais. Visus ingredientus sumaišyti prikaistuvyje ir virti, kol susidarys sirupas. Sumažinti ugnį, nukelti ir supilstyti į sterilizuotus stiklainius.