Kulinarijos pamokėlė: gaminame leistinukus
Leistinukus pagaminti labai paprasta ir pigu, o jais pagardintos sriubos sotesnės ir gardesnės.
Kaip ruošti leistinukų tešlą
♦ Kiaušinį išplakite su 100 ml vandens, 2 šaukštais lydyto sviesto ir žiupsneliu druskos.
♦ Plakdama įberkite maždaug stiklinę miltų (turi išeiti grietinės tirštumo tešla).
♦ Leistinukai gali būti įvairių formų, nelygu kaip tešlą sudėsite į verdančią sriubą.
♦ Jei pilsite srovele, išeis tarsi virvelės. Jei dėsite šaukštu – gumuliukai.
♦ Kai leistinukai iškyla į paviršių, užtenka pavirti vos 3 min., todėl juos dėkite į jau beveik išvirusią sriubą.
Leistinukai gali būti ir atskiras patiekalas. Puikiai tinkamas pusryčiams ar vakarienei. Paprastai juos labai mėgsta vaikučiai. Galbūt ir jus vaikystėje šiuo paprastu patiekalu palepindavo mama ar močiutė?..
Leistinukus gaminkite pagal tą patį aukščiau pateiktą receptą. Tik virkite juos ne sriuboje, o pasūdytame vandenyje. Išgriebtus perpilkite šaltu vandeniu ir patiekite su sviesto, jogurto, uogų, spirgučių, grybų ar kitokiu mėgstamu padažu.
Jei patieksite su nesaldžiu padažu, galite leistinukus virti ir sultinyje.
Keli paprasti, su leistinukais derantys padažai