Kulinarijos pamokėlė: ruošiame granitą

Pasimėgaukite granita – šaltu desertu iš vaisių sulčių, vandens ir cukraus. / Fotolia nuotr.
Pasimėgaukite granita – šaltu desertu iš vaisių sulčių, vandens ir cukraus. / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2012-07-09 21:30
AA

Nemėgstate pieninių ledų? O gal esate alergiška laktozei? Siūlome išeitį! Kaitrią vasaros dieną galite pasimėgauti granita – šaltu desertu iš vaisių sulčių, vandens ir cukraus. Šis skanėstas itin populiarus saulės saloje Sicilijoje, kurioje nuolat karšta ir sirpsta patys skaniausi vaisiai.

Dažniausiai granita tiekiama skaidriuose stikliniuose dubenėliuose ar taurėse – taip galima pasidžiaugti ryškiomis šalto deserto spalvomis. Valgoma šaukšteliu. Jei granitą ragausite Sicilijoje, ji bus patiekta su riekele džiovintos šviesios duonos arba brioša – tipiška vietos bandele. Toks derinys paprastai patiekiamas gaiviems pusryčiams.

Išbandykite arbūzinę ir melionų granitą!