Kulinarinė pamokėlė: kaip idealiai supjaustyti svogūną

Svogūnas / Fotolia nuotr.
Svogūnas / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Greičiausiai pagalvojote, kad jau kiekviena mokame supjaustyti svogūną! Žinoma, tai nėra itin sudėtingas darbas, tačiau atlikti jį idealiai pavyksta ne visoms. O juk svogūnai patiekalams suteikia tikrai pikantišką skonį. Taigi be jų neišsivers nė viena šeimininkė. Didžiausia bėda, kad, pjaustant svogūnus, byra ašaros, o tai šį darbą paverčia ne pačiu maloniausiu. Kaip to išvengti? Štai keli patarimai ir pamokėlė jums!

1. Kaip nepradėti verkti pjaustant svogūną? Paprasta! Tiesiog palaikykite svogūnus 15–20 min. šaldytuve ar netgi šaldiklyje. Jeigu nėra galimybės ir labai skubate, tuomet pjaustydamos vis pakiškite ir šiek tiek palaikykite peilį  po šaltu tekančiu vandeniu.

2. Svogūnui pjaustyti rinkitės gerai išgaląstą, aštrų peilį. Svarbu, kad jis gerai kapotų.

3. Iš pradžių nupjaukite svogūno uodegėlę, paskui apatinę šakniavaisio dalį. Pastatykite ji ant nupjautos dalies ir perpjaukite pusiau. Dabar daug paprasčiau ir lengviau galėsite nulupti svogūno „marškinėlius“. Nieko baisaus, jeigu tuo pačiu nusiima ir viršutinis svogūno sluoksnis.

4. Turime dvi svogūno puseles. Vieną jų padėkite nupjauta puse žemyn, prispauskite ranka ir išilgai įpjaukite kelis kartus. Dabar suimkite svogūno puselę pirštais ir įpjaukite vertikaliai tiek kartų, kiek reikia (priklauso nuo to, kokio dydžio svogūno kubelių jums reikia). Toliau laikydamos pirštais, supjaustykite svogūną dailiais ir lygiais kubeliais. Tą patį padarykite su kita svogūno pusele.