Kulinarinės idėjos: trintų sriubų pagardai

Trinta sriuba su skrebučiais / Fotolia nuotr.
Trinta sriuba su skrebučiais / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Žurnalas „JI“
A
A

Norite, kad trinta sriuba būtų dar sotesnė? Praturtinkite ją įvairiais sotumo teikiančiais pagardais.

Pikantiški skrebučiai. Prancūziškojo batono riekeles apibarstykite smulkintu mėlynuoju sūriu, išdėliokite nepridegančioje kepimo skardoje ir pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite, kol sūris išsilydys. 

Kepti putpelių kiaušiniai. Kiaušinius iškepkite svieste. Išgriebusi iš keptuvės, padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Prieš tiekdama sriubą, ant viršaus uždėkite keptą kiaušinį.

Omleto trikampėliai. Į biskvitinio omleto tešlą gausiai įmaišykite smulkintų šviežių prieskoninių žolelių. Iškeptą omletą supjaustykite trikampėliais.

Kepti bananai. Supjaustykite bananus gabalėliais, apibarstykite druska ir kepkite gerai įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus. Išgriebusi iš riebalų, nuvarvinkite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.