Kokios daržovės tirština kraują

Daržovės / Fotolia nuotr.
Daržovės / Fotolia nuotr.
2013-08-28 07:00
AA

Dažnai girdime sveikos mitybos žinovų raginimų valgyti kuo daugiau šviežių daržovių, kad organizmas gautų daug vitaminų. Tačiau, prieš sėdant prie daržovių dubens, reikėtų pagalvoti apie savo sveikatos problemas ir vartojamus vaistus.

Kai kurių vaistų ir daržovių sąveika gali labai pabloginti būseną. Pavyzdžiui, daržovės, kuriose gausu vitamino K, silpnina kraują skystinančių vaistų veikimą. Antikoaguliantai dažniausiai skiriami po širdies infarkto, tam tikrų traumų, turintiems širdies ritmo sutrikimų ir įvairiais kitais atvejais, kai padidėja kraujagyslių trombozės rizika.

 

Taigi, jei turite aukščiau išvardytų problemų, vartojate kraują skystinančius vaistus (net paprasčiausią aspiriną), patartina vengti šių daržovių:

♦ brokolinių kopūstų,

♦ raudongūžių kopūstų,

♦ smidrų,

♦ lapinių salotų,

♦ pupelių.

Šiose daržovėse esantis vitaminas K didina kraujo krešumą.