Lapinių kopūstų traškučiai

Lapinis kopūstas / Vida Press nuotr.
Lapinis kopūstas / Vida Press nuotr.
Šaltinis: Elaima.lt
A
A

Kad per šventes nevargintų virškinimo sutrikimai, patartina sveikatai naudingesniais užkandžiais pasirūpinti iš anksto. „Rimi“ projekto „Sveikos, Kalėdos“ dietologė Laura Romeraitė-Kuklierienė primena, kad vaisiuose, uogose ir daržovėse yra daug skaidulų, augalinių baltymų, organinių rūgščių, vitaminų, mineralinių medžiagų. Tad, pavyzdžiui, įprastus sūrius krekerius ar bulvių traškučius galima pakeisti lapinių kopūstų traškučiais, o vietoj saldumynų rinktis šviežius vaisius ar glotnučius.

Reikės:

  • didelio pundo lapinių kopūstų;
  • alyvuogių aliejaus;
  • druskos.

Gaminimas

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Atidžiai nuplaukite kopūstų lapus, sudėkite į dubenį, apibarstykite druska, apšlakstykite aliejumi ir išmaišykite. Paskleiskite lapus ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, ir pašaukite į orkaitės viršutinę dalį. Kepkite 10 minučių. Skanaus!