Lapinių kopūstų traškučiai
Kad per šventes nevargintų virškinimo sutrikimai, patartina sveikatai naudingesniais užkandžiais pasirūpinti iš anksto. „Rimi“ projekto „Sveikos, Kalėdos“ dietologė Laura Romeraitė-Kuklierienė primena, kad vaisiuose, uogose ir daržovėse yra daug skaidulų, augalinių baltymų, organinių rūgščių, vitaminų, mineralinių medžiagų. Tad, pavyzdžiui, įprastus sūrius krekerius ar bulvių traškučius galima pakeisti lapinių kopūstų traškučiais, o vietoj saldumynų rinktis šviežius vaisius ar glotnučius.
Reikės:
- didelio pundo lapinių kopūstų;
- alyvuogių aliejaus;
- druskos.
Gaminimas
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Atidžiai nuplaukite kopūstų lapus, sudėkite į dubenį, apibarstykite druska, apšlakstykite aliejumi ir išmaišykite. Paskleiskite lapus ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, ir pašaukite į orkaitės viršutinę dalį. Kepkite 10 minučių. Skanaus!