Laura ir Šarūnas Mazalai bičiulius vaišino mėsainiais iš vaflių

„Vaflių namai“ pristatė netradicines vasariškas maisto naujienas / Organizatorių nuotr.
„Vaflių namai“ pristatė netradicines vasariškas maisto naujienas / Organizatorių nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

Sporto žurnalistas Šarūnas Mazalas su žmona Laura Mazaliene sukvietė kolegas ir draugus į naujo „Vaflių namų“ meniu degustaciją. Vakaro sumanytojai svečius vaišino netradiciniais patiekalais: mėsainiais iš vaflių, namine grikine vaflių duona bei milžiniškais pieno kokteiliais.

„Norėjome šilto vakaro mūsų naujoje terasoje su draugais, kurie vieni pirmųjų galėjo įvertinti mūsų personalo kulinarinius atradimus, deja, lietuviška vasara pakišo koją“, – vienintelį vakaro minusą vardija sporto žurnalistas ir „Vaflių namų“ savininkas Šarūnas Mazalas.

Į vasaros meniu pristatymą atvyko dainininkė Urtė Šilagalytė, sporto žurnalistai Asta Žukaitė-Navilaikienė ir Saulius Nalivaika, Ugnė Galadauskaitė su draugu Mariumi, „Coocoomos“ ženklo kūrėjai Rūta Mackevičiūtė ir Eduardas Fedotovas, viešumoje retai besirodanti orų mergaitė Karolina Liukaitytė su dukra Patricija bei dizaineris Robertas Kalinkinas su šeima.

„Vaflių namai“ pristatė netradicines vasariškas maisto naujienas
„Vaflių namai“ pristatė netradicines vasariškas maisto naujienas / Organizatorių nuotr.

„Labai malonu, kad mūsų naujasis meniu nustebino sukviestus svečius. Nerealiai smagu stebėti žmonių reakcijas, kai jie pamato mūsų didžiules, estetiškas ir skanias vaflių patiekalų porcijas. Dainininkė Urtė Šilagalytė ir dizaineriai Rūta Mackevičiutė ir Eduardas Fedotovas ragaudami keptą grikinę vaflių duonelę negalėjo patikėti, kad patiekalas tikrai iš grikių, o Karolinai Liukaitytei įspūdį paliko mūsų restorano traškučiai“, – įspūdžiais dalijosi Laura Mazalienė.

Televizijos veidas Ugnė Galadauskaitė pasakojo, kad maistas – vienas didžiausių malonumų gyvenime, todėl progų pasilepinti gardžiais patiekalais ji niekada nepraleidžia.

„Geriausia tai, kad vafliai ne tik nerealiai skanūs, bet labai gražiai pateikti – o tai prideda 30 procentų skonio. Nesu saldumynų mėgėja, todėl šįkart išbandžiau vaflį su mocarela ir saulėje džiovintais pomidorais – tiesiog tirpsta burnoje. Dėl asociacijų – kai važiuoju atostogauti pas seserį, ji visada pusryčiams kepa vaflius, todėl nieko keista, kad man vafliai asocijuojasi su atostogomis. Nors kai į Lietuvą atvyks ji – pati vaflių nekepsiu, atsivesiu čia“, – teigė žinoma moteris.

„Vaflių namai“ pristatė netradicines vasariškas maisto naujienas
„Vaflių namai“ pristatė netradicines vasariškas maisto naujienas / Organizatorių nuotr.

Neseniai iš atostogų po JAV grįžusi Asta Žukaitė-Nalivaikienė pripažino, kad vafliai jai asocijuojasi su būtent su šia šalimi.

„Kiek kartu ten buvau, tiek vis prisiragaudavau jų. Vaikystėje močiutė kepdavo vaflius. Pamenu, būdavo vienas didžiausiu gardėsių. Bet „Vaflių namų“ patiekalai mane tikrai nustebino ir pranoko lūkesčius. Vafliai su mėsa, salotomis, žuvimi, sūriais, iškepti tarsi kepta duona – man labai patiko.“

Urtė Šilagalytė teigė, kad šis vakaras – vienas saldesnių jos kasdienybėje, nes dažniausiai antroje dienos pusėje atlikėja stengiasi rinktis kiek lengvesnį maistą.

„Kondensuotas pienas man patinka nuo pat vaikystės, tad išbandžiau vaflį su juo ir netradicinį pieno kokteilį. Grįžau namo „užsisaldinusi“, bet su puikia nuotaika. Kitaip ir būti negali, kai tave supa šilta draugų kompanija, o rūpinasi – puikus personalas.“

Dizaineriai Rūta Mackevičiūtė ir Eduardas Fedotovas išbandė vaflį-burgerį ir vaflį-suvožtinį, kurie virtuvėje mėgstančią eksperimentuoti porą nustebino skonių deriniais. Rūta net juokavo, jog Eduardas buvo maloniai nudžiugintas, pamatęs savo patiekalą.

„Jis tikras „mėsėdis“, tad sulaukęs savo užsakymo sakė: „Pasirodo, ir aš turiu, ką valgyti vaflinėje“, – su šypsena pasakojo dizainerė.