Lediniai skanėstai norintiems atsigaivinti

Mėlynių ir migdolų pieno glotnutis / Shutterstock nuotr.
Mėlynių ir migdolų pieno glotnutis / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Kada gi daugiau jei ne vasarą smaližiauti šaltutėliais desertais? Jie ne tik skanūs ir gaivūs, bet tikra puošmena kiekvieno stalui.

Mėlynių ir migdolų pieno glotnutis

Jums reikės: 250 ml nesaldinto migdolų pieno, 200 g mėlynių, didelio šaldyto banano, 2 šaukštų migdolų arba žemės riešutų sviesto, šaukšto klevų sirupo, saujos ledukų, mėgstamų sėklų papuošti.

  • Migdolų pienui per naktį mirkytą trečdalį stiklinės luptų migdolų elektriniu plakikliu išplakite iki vientisos masės ir gerai išsukite su klevų sirupu arba medumi.
  • Per naktį kameroje šaldytą bananą truputį atšildykite, nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Suberkite juos į elektrinį plakiklį su mėlynėmis ir kočėlu sutrintais ledukais.
  • Gerai išplakite elektriniu plakikliu.
  • Jei masė bus per tiršta, įpilkite kiek daugiau pieno.
  • Tiekite su šviežiomis mėlynėmis ir pasirinktomis sėklomis (kanapių, saulėgrąžų, moliūgų, ožerškių ir kt.).

Persikų šerbetas

Persikų šerbetas
Persikų šerbetas / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 450 g persikų, 125 ml vandens, 50 g cukraus, 2 šaukštų citrinos sulčių.

  • Persikus nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus ir sukapokite nedideliais kubeliais.
  • Keptuvėje vandenį ir cukrų kaitinkite tol, kol vanduo užvirs. Kaitinkite dar minutę vis maišydami, kad nepridegtų ir cukrus gerai ištirptų, ir nukaiskite.
  • Atvėsintą sirupą pilkite į plakti skirtą indą, ten pat berkite persikus ir viską iki vientisumo sutrinkite.
  • Kvapią masę pertrinkite per stambų sietelį, kad atsiskirtų nesusitrynusios dalys ir krėskite į uždaromą indą.
  • Šaldykite maždaug valandą, kol pradės stingti kameroje.
  • Perkelkite į ledų aparatą arba šaldykite kartkartėmis pamaišydami pernakt.

Arbūzinė granita

Arbūzų granita
Arbūzų granita / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 1 kg arbūzo be žievės, 50 g cukraus, 2 žaliųjų citrinų, žiupsnelio druskos.

  • Vandenyje su trupučiu sodos kelias val. mirkytas žaliąsias citrinas labai geri nušvieskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nuo vienos nutarkuokite žievelę, iš abiejų išspauskite sultis.
  • Arbūzą labai gerai nušveiskite, supjaustykite kubeliais ir pašalinkite sėklytes.
  • Elektriniu trintuvu sutrinkite arbūzą su druska, žaliųjų citrinų sultimis ir šaukšteliu nutarkuotų žievelių.
  • Gautą masę supilkite į šaldymo indą ir tik tada suberkite cukrų. Gerai išmaišykite.
  • Šaldykite bent keletą valandų, kas valandą permaišydami, kad nesusidarytų per daug vandens kristalų.
  • Tiekite šaltą su šviežio atvėsinto arbūzo gabalėliais.

Šokoladinis kavos ir bananų kokteilis

Šokoladinis kavos ir bananų kokteilis
Šokoladinis kavos ir bananų kokteilis / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 250 ml kokosų pieno, 250 ml juodos kavos, 2 šaldytų bananų, 2 šaukštų kakavos, 2 šaukštų kokosų drožlių, 6 ledo kubelių.

  • Kavą paruoškite, kaip mėgstate, jei norite, pasaldinkite.
  • Kokosų pieno pakuotę bent valandą prieš gamindami palaikykite šaldymo kameroje, kad visiškai atvėstų.
  • Kameroje šaldytus bananus truputį atšildykite, supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  • Suberkite juos į elektrinį plakiklį ir gerai išplakite su kokosų pienu ir kava.
  • Suberkite kakavą ir dar kartą kokteilį išplakite.
  • Supilkite masę į galingą elektrinę trintuvę, suberkite į ją ledo kubelius ir viską sutrinkite. Jei trintuvės neturite, ledo kubelius susmulkinkite kočėlu ir gerai išmaišykite.
  • Išpilstykite gėrimą į stiklines ir tiekite apibarstę kokosų drožlėmis.
{recipe|3410}
{recipe|3412}
{recipe|3625}
{recipe|4119}
{recipe|4165}
{recipe|4459}
{recipe|4760}
{recipe|4769}
{recipe|5101}
{recipe|5149}
{recipe|5183}
{recipe|5185}
{recipe|5548}