Lengva vakarienė: baklažanų, varškės ir pomidorų užkepėlė
Prieš 10 metų šios užkepėlės su pomidorais receptu su manimi pasidalijo draugė Ugnė. Nuo to laiko dar turiu išsaugojusi ranka rašytą versiją. Tik pagal originalų receptą ant dugno klojasi sluoksniuota tešla, bet sugalvojau lengvesnę alternatyvą. Vietoj tešlos ant dugno atsirado baklažanai. Šis lengvas patiekalas idealiai tinka vakarienei, o dar – ir neblogas baltymų šaltinis.
2 porcijoms reikės:
- 160–200 g varškės;
- kiaušinio;
- 3 išspaustų česnako skiltelių;
- saujos smulkintų šviežių arba šaldytų žalumynų: svogūnų laiškų, krapų, petražolių;
- žiupsnio druskos, pipirų;
- pusės baklažano (pjaustyto pailgomis juostelėmis);
- saujos vyšninių pomidoriukų arba dviejų vidutinių pomidorų (pjaustytų apskritimais);
- šlakelio alyvuogių aliejaus.
Paruošimas
Baklažano juosteles apkepti iš abiejų pusių sausoje karštai įkaitintoje grilinėje ar paprastoje keptuvėje, padėti atvėsti į šalį.
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių temperatūros.
Paruošti varškės masę: varškę, kiaušinį, česnaką, žalumynus ir prieskonius gerai sumaišyti (arba viską sumesti į trintuvą).
Kepimo skardos dugną patepti aliejumi, išdėlioti baklažano juosteles, kad padengtų dugną.
Tolygiai ant baklažanų paskirstyti varškės masę. Ant viršaus sudėlioti pomidorus. Kepti 30 min.
Ištraukus palikti šiek tiek atvėsti, taip pat galima valgyti ir kaip šaltą patiekalą.
Receptu pasidalijo tinklaraščio Mitybologija.lt autorė Lauryna Nelkinė.