Lengvai ir greitai vakarienei: įvairūs varškėčiai

Varškėčiai / Fotolia nuotr.
Varškėčiai / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2013-10-29 15:00
AA

Tikriausiai kiekvienas turime nostalgiškų prisiminimų, susijusių su šiuo paprastu patiekalu – keptais varškėčiais. Vieniems jie primena vaikystės vakarienes, kitiems – pietus darželyje. Nors varškėčius norisi vadinti vaikystės maistu, savo žavesio ir puikaus skonio jie tikrai nepraranda, kad ir į kelintą dešimtį mes įkoptume.

Daugelio mėgstami, tačiau kartais pamirštami kepti varškėčiai turi ne vieną privalumą. Pirma, varškė – puikus kalcio šaltinis ir tiesiog sveikuoliškas produktas, tinkantis tiek vaikams, tiek suaugusiesiems. Antra, varškėčiai labai greitai paruošiami – net jei labai neturite laiko, kelis varškėčius lengvai vakarienei tikrai spėsite išsikepti. Trečia, jų variacijų galima sugalvoti daug ir įvairių; tris iš jų pateikiame ir šiame straipsnelyje. Ketvirta, jie labai skanūs: minkšti, purūs, kvapūs.

► Maži vaniliniai varškėčiai su aguonomis – tai tikras vaikystės skonis. Purūs ir tirpstantys burnoje, gundančiai kvepiantys vanile, saikingai saldūs ir pagardinti dosnia sauja aguonų. Gražūs ir skanūs – štai tokie yra šie varškėčiai, patiksiantys tiek mažiausiems nevalgiukams, tiek jų tėveliams bei seneliams.

{recipe|3689}

► Nesaldūs kepti varškėčiai su špinatais gal ir nėra tradiciniai, tačiau jie – puikus pasirinkimas sveikuoliškai šeimos vakarienei ar pietums. Vietoj špinatų galite naudoti ir kitus mėgstamus žalumynus, pavyzdžiui, laiškinius česnakus, porus, pakepintas tarkuotas morkas ir t. t. Žinia, varškėčiai nebūtinai turi būti saldūs, o varškė ir daržovės ar įvairūs žalumynai – puikus duetas.

{recipe|3690}

► Kol ruduo ir obuolių tikrai netrūksta, būtina išmėginti dar vieną saldžių varškėčių receptą. Į varškės tešlą įmaišius tarkuoto obuolio, iškepti varškėčiai bus minkštesni, drėgnesni, panašesni į saldžius blynelius ar pyragėlius. Tai lyg desertas ir vakarienė viename. O ar gali būti kas šauniau nei desertas vakarienei?!

{recipe|3691}

Tekstas ir receptai Astos Černės