Lengvai vakarienei

Įdaryti avokadai / Shutterstock nuotr.
Įdaryti avokadai / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Svarbi sveikos mitybos taisyklė – vakare pernelyg neprisivalgyti. Ką rinktis, kai norite pavalgyti sočiai, bet neapsunkti?

Įdaryti avokadai

Jums reikės: nemažos saujos įvairių salotų lapelių, saldžiarūgščio obuolio, 2 gerai prinokusių avokadų, 2 šaukštų citrinos sulčių, 80 g sūdytos lašišos, trečdalio stiklinės tarkuoto parmezano, 2 šaukštų anakardžių, indelio tepamojo varškės sūrelio.

  • Anakardžius gerai nuplaukite ir pamirkykite 2 val. šaltame vandenyje.
  • Avokadus nuplaukite, perpjaukite pusiau, pašalinkite kauliukus ir atsargiai, nepažeisdami žievės, šaukštu išskobkite minkštimą.
  • Jį supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.
  • Obuolį nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite panašaus dydžio kubeliais kaip avokadus.
  • Lašišą taip pat supjaustykite kubeliais ir dubenyje sumaišykite su avokadais, obuoliais, smulkintomis salotomis ir gerai nuvarvintais mirkytais anakardžiais.
  • Galiausiai įmaišykite varškės sūrelį, viską pagal skonį pasūdykite ir išdėliokite į avokadų žievės indelius.

Lietiniai su daržovėmis

Lietiniai su daržovėmis
Lietiniai su daržovėmis / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: po pusę stiklinės miltų, pieno, vandens, kiaušinio, šaukšto aliejaus, žiupsnelio druskos.

Įdarui: pakuotės įvairių šaldytų daržovių mišinio, 100 g pievagrybių, 100 g tarkuoto fermentinio sūrio, kelių šaukštelių aštrių prieskonių mišinio (pagal skonį), 2–3 šaukštų aliejaus, šaukšto sviesto, šaukšto sezamų sėklų, mažos skardinės konservuotų pupelių daigų, česnako skiltelės, pagal skonį sojų padažo.

  • Kambario temperatūroje atšildykite daržoves, perliekite jas vandeniu ir nusausinkite.
  • Užmaišykite tešlą: visus lietiniams skirtus produktus, išskyrus aliejų, išplakite ir palikite pusvalandį pastovėti.
  • Į išbrinkusią tešlą pamažėle įmaišykite aliejų, išsukite iki vientisumo ir nedidelėje keptuvėje iškepkite lietinius.
  • Kol ruošite įdarą, laikykite juos šiltai.
  • Česnako skiltelę nulupkite, sukapokite ir su nuvalytais ir supjaustytais pievagrybiais trumpai pakepinkite keptuvėje įkaitintame svieste.
  • Taip pat suberkite daržoves, gerai nuvarvintus pupelių daigus, pagal skonį pilkite sojų padažo, suberkite sausoje keptuvėje paskrudintas sezamų sėklas ir druską.
  • Galiausiai, nukaitę keptuvę, įmaišykite tarkuotą sūrį.
  • Ant kiekvieno lietinio gausiai krėskite daržovių įdaro ir susukite.
  • Valgykite su mėgstamu padažu.

Skrebučiai su žalumynų užtepėle

Avokado skrebučiai
Avokado skrebučiai / Vida Press nuotr.

Jums reikės: nedidelės itališkos duonos arba pusės prancūziško batono, 3 česnako skiltelių, 2 šaukštų alyvuogių aliejaus.

Užtepėlei: po saujelę gražgarsčių ir šviežių bazilikų lapelių, pusės stiklinės anakardžių, 2 šaukštų kedrinių pinijų (nebūtinai), 50 ml alyvuogių aliejaus, 2 šaukštų tarkuoto parmezano, pagal skonį rupios druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų.

  • Duoną ar batoną supjaustykite pasirinkto dydžio riekelėmis, išdėliokite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
  • Kepkite, kol pakvips ir dailiai apskrus.
  • Česnako skilteles nulupkite, perpjaukite per pusę.
  • Dar šiltas ištrauktas duonos riekeles gerai įtrinkite česnako skiltelėmis ir apšlakstykite aliejumi.
  • Riešutus nuplaukite, nusausinkite ir ant mažos kaitros, kad nesudegtų, paskurdinkite kepimo skardoje.
  • Žalumynus nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į plakimo indą.
  • Ten pat supilkite aliejų, suberkite druską, pipirus, skrudintus riešutus ir iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu.
  • Galiausiai įmaišykite tarkuotą parmezaną ir aptepkite duonos skrebučius.
  • Jei norite, ant kiekvieno dar galite uždėti parmezano drožlių.

Desertinė košė

Karališka košė
Karališka košė / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: stiklinės avižinių dribsnių, 10 džiovintų abrikosų, 2 stiklinių pieno, 50 g sviesto, pagal skonį rudojo ir vanilinio cukraus, nutarkuotos citrinos žievelės, žiupsnelio druskos, pusės apelsino, šlakelio brendžio, saujelės graikinių riešutų, pagal skonį cinamono.

  • Avižinius dribsnius išvirkite piene pagal nurodymus ant pakuotės.
  • Įmaišykite sviestą, uždenkite puodą dangčiu ir padėkite šiltai.
  • Abrikosus nuplaukite, perliekite verdančiu vandeniu, supjaustykite smulkiais kubeliais ir suberkite į dubenėlį.
  • Iš apelsino išspauskite sultis, sumaišykite su abrikosais, pagal skonį berkite cinamono, pilkite brendžio ir palikite 15 min. pastovėti.
  • Puodą atidenkite, pagal skonį berkite cukraus, vanilinio cukraus, išmaišykite ir uždengę 10 min. pašaukite į karštą orkaitę, kad avižinių dribsnių košė būtų puresnė.
  • Tiekite su abrikosų pagardu ir skrudintais riešutais.
{recipe|4997}
{recipe|4993}
{recipe|4991}
{recipe|4671}
{recipe|4987}
{recipe|4354}
{recipe|2725}